bugün

lens

Kontakt lens adı üzerinde göze temas eden silikon içerikli bir nesne olduğu için size söylenen süreler haricinde kullanmak göz sağlığınız açısından hayati önem taşır.

Lens kullanımının en sağlıklı koşullarda kullansanız bile belli bir ömrü vardır. Bu da kornea kalınlığının müsaade ettiği süredir. Aylık lensi üç ay kullanmak göze telafisi olmayan zararlar verir.

Örneğin, sağlıklı koşullarda lens kullanan birinin kornea kalınlığı 15 yıl kadar kullanım sağlayacaksa; süreye ya da lens hijyenine dikkat etmeyen kişi 5 yılda kornea kalınlığını tüketir. Gözde kalıcı kuruluk, aşırı ışık ve enfeksiyon hassasiyeti gibi sorunlar çıkar.

insan gözü vücutta nakli yapılamayan bir hatta belki de tek organdır. Tıp ne kadar ilerlerse ilerlesin, günümüz teknolojisi göz arkasındaki sinirlere ya da retinaya müdahale gibi bir mevzuya izin vermiyor. Göz sizi dünyaya bağlayan en hayati organken; cildinize gösterdiğiniz özenin kat be kat fazlasını gözünüze göstermeniz, en ufak bir konuda bile asla riske etmemeniz gerekir.

Edit: size bilimsel tavsiye haram. Canan Karatay gibi hissettim kendimi. Ne bok yerseniz yiyin.