bugün

antalya anadolu lisesi

Antalya Anadolu Lisesi 30 Kasım 1980 yılından bu yana Eğitim-Öğretim hizmeti vermektedir. 25 yıllık dönem içerisinde Türkiye'nin en başarılı okullarından birisi olmuştur. 2005 Kasım ayında 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan okulumuz Boğaziçi Üniversitesi , Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin en güçlü kaynaklarından birisidir.

Okulumuz senelerdir ÖSS sonucunda elde ettiği başarılarından dolayı Antalya'da OKS'de öncelikli tercih edilen okulların birinci sırasında yer almaktadır.

Okulumuzda 55 öğretmen görev yapmakta olup toplam öğrenci sayısı 739*'dur.

A,B ve C olmak üzere üç bloktan oluşan okulumuzda toplam 26* derslik bulunmaktadır.

Okulumuz C Blokta; Fizik Laboratuvarı, Kimya Laboratuvarı, Biyoloji Laboratuvarı, Resim Atölyesi, Video Odası,Gösterim Odası ve ingilizce Bölüm Odası bulunmaktadır*.

C Blokta bunların dışında ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi olan çok amaçlı konferans salonu mevcuttur.

B Blok zemin katta 250 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği modern bir yemekhane ve öğretmenler odası bulunmaktadır.

Yaklaşık 30 dönümlük bir bahçe içinde bulunan okulumuzun ihata duvarı tamamlanmış, etrafı tamamen ağaçlandırılmış, gölgede öğrencilerin ders çalışmasına ve dinlenmesine müsait banklar ve oturma grupları yerleştirilmiştir. Öğrencilerin her türlü sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri 3 mini futbol , voleybol ve basketbol oyun sahaları ve alanları mevcuttur.

Öğrencilerin beden eğitimi derslerini rahatça yapabilecekleri soyunma -giyinme , duş, tuvalet ve beden eğitimi bölüm odasının da bulunduğu kapalı spor salonu öğrencilerimize hizmet vermektedir. Aynı anda 200 öğrencinin faydalanabileceği 4000'i aşan kitap sayısı ile modern bir kütüphane ve alt katında ise 200 kişilik modern bir kantin mevcuttur.

Bahçe içerisinde etrafı süs bitkileri ile yeşillendirilmiş mükemmel bir şekilde dizayn edilmiş iki adet kamelya ve bir adet 500 kişilik amfi tiyatro öğrencilerimizin hizmetindedir.

Okulumuzda teknolojik donanım olarak bir Bilgisayar Laboratuvarı; bu laboratuvarda ADSL bağlantılı 20 adet bilgisayar iki adet projeksiyon makinası , dizüstü bilgisayar , 5 tepegöz derslerde, konferanslarda ve diğer etkinliklerde kullanılmaktadır.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bir Bilgisayar Deneme Okuludur.

Bütüm bu donanımlar ve kurumsal kimliğimizle eğitim-öğretim ; Toplam kalite kurulu ve OGYE (Okul Gelişimi Yönetim Ekibi) çalışmaları doğrultusunda düzenli olarak devam etmektedir.

Antalya Anadolu Lisesi

Gebizli Mahallesi Yunus Emre Caddesi No: 196
Antalya

Tel: 0 242 321 40 24
Fax: 0 242 321 40 25
web: aal.k12.tr * *