bugün

playerunknown s battlegrounds

tüm dünyayı kasıp kavuran, last man standing anlayışıyla oynanan bir tür fps oyunu. bu tarz olmasa da 2016 yılında moda olan pokémon go oyununda olduğu gibi bir süre sonra arz/talep olayının azalacağı kanaatindeyim.

oyunu satın aldıktan sonra bir süre oynadım, malesef insanlar üzerindeki heyecan ve aksiyon etkisinin hiçbirini alamadım, bunun nedeni sanırım biraz da oyunun nasıl sona ereceği ile alakalı bilinçaltıma yerleşen bir olaydı.

bir tür serüven ve aksiyon karışımı olan bu oyunun fikir babası, bildiğim kadarıyla h1z1 adlı oyunun king of the kill adlı ek paketinden alınmış, oyunda son adam olarak hayatta kalmak veya partiniz ile beraber sona kalmak için uğraşıyorsunuz.

call of duty'nin lineer olmasından yakınan oyun dünyasının crysis ile bir nebze olsun hayıflanmasını gidermesinden sonra yine lineer konu odaklı bu oyuna hiçbir şey söylememesi ve oyun dünyasında oldukça reklamının yapılması enteresan olan diğer bir unsur.

maalesef sevemedim, oyun dünyasının bir anda değişen modasına ayak uydurmasını seyretmekten başka bir şey yapamayacağım sanırım.