bugün

recep ivedik

ben bu filmde çok kültürlü ya da zeki olmadığım için hayvan gibi de güldüm. aynen arkadaşlarımla olan muhabbetimdeki sik, taşak muhabbetleri vardı bu filmde ve bizden daha komikti. hahaha, hohohohoo diye hayvani efekteler güldüm hem de. eğer bembeyaz bir türk, çok zengin, çok kaliteli ortamların insanları falan değilseniz de mutlaka komik şeyler bulucaksınız bu filmde. adımdan daha eminim.

şimdi çok da umrumda değil bu film. avukatlığını falan yapmak istemiyorum. ama şu entel, küntel, sikindirik eleştirilerden de bıktım be kardeşim. tamam "alt kültür", tamam "ucuz komiklik", tamam "zeka ışıltısı" yok. ama ben buna gülüyorum arkadaş. sen kime acıyosun ki? bi espiri yapıldıktan 5 saniye "kehkeh üstad yine yapmış göndermeyi" diye gülmek istemiyorum ben. ben "böhühü" ya da "murat goyim de tur at" espirisine gülerim. çünkü onlar film içinde yerleştikleri yerde son derece komiklerdi. "ay biz o espiriyi ilkokulda yapıyoduk" diyen bazı mallar var hala. filmi izlediklerinden çok büyük şüphelerim var. ya da o espiriye gülenleri kendilerinden daha az zeki bulmalarına rağmen orada gülünecek olan şeyin o espiri değil, recep ivedik'in espiri anlayışı, yani o espiriyi komik bulması olduğunu anlamaz.

gördün mü enayi? kimmiş asıl salak? "ıyy bu komik değil ki" diye vurdun yere. al sana mesaj... üstad diyor ki "recep ivedik'in espiri anlayışı bu derece kötü". al sana mesaj işte.

ha şimdi savundum da bu film iyi bir film midir? değildir. peki bu filmin iyi bir film olma kaygısı var mıdır? yoktur. ne kaygısı vardır? komik olma. komik midir? hayvan gibi komiktir. o zaman da başarılıdır arkadaş. bu filmde ne senaryo ne de bir şey bekleyin. sadece uzun bir recep ivedik skeci bu. gülün ve unutun sonra. kaç ay olmuş hala daha "murat tur at" diyen var ya. lan yettiniz amına koyim. bozuk plak gibi. susun bi.

şişşt. sessiz.