bugün

güzelliğinin farkında olmayan kadın

bir de burdan bakalım derim.

farkında olmayan kadınmış. külahıma anlat onu sen. ne biliyorsun belki istiyor yüzüne söylensin ne kadar güzel olduğu? "yok canım ben mi güzelim ahaha " derken şaşırdı mı sanarsın yoksa? kaç kez duydu bu sözü, kaç kez farkında değilmiş gibi göründü, o böyle davrandıkça karşısındakiler onu ikna etmek için ne kadar çabaladı haberin var mı senin?

yani tamam güzelliğinin farkında olmayan deyince akla bazen geliyor; kadın kendini çirkin buluyor ya da kadın takıntılı, takmış yüzünde duran bene onu gizlemeye çalışıyor. kendisine güzellik katanları, diğer kadınlardan farklılaştıranları görmezden geliyor , görse de bunları kusur sanıyor. belli ki kendine güvenmiyor. bırak güzelliği kendinin farkında değil daha o. kendi değerini bilen kadın çirkinse bile güzel görür kendini yahu.

ama bak burdan dediğim hadise şöyle; var böyleleri. tüm gün ayna karşısında kendisini hayranlıkla inceleyen, kendisinden başka güzele tahammülü olmayan. zaten güzele de güzel demeyen. arkadaşlarıyla buluştu mu kaşından gözünden şikayet eden. duymak istediğini duyunca içi rahatlayan. teselli saymıyor bunu dikkat, egosunu tatmin ediyor o böyle. farkında değilmiş gibi yapıp, duyuyor duyacaklarını, arkadaşları gitti mi geçiyor ayna karşısına gene.