bugün

harf inkilabı hatadır

adama bak okuma yazma oranının az olması eğitim imkanlarının az olması ile alakalıymış . niye azdı ? osmanlı 3 kıtaya hükmetti , hani o tarihimizi yazan kitaplar var ya, onları okumamız için neden bir şey yapmadı ? çünkü yapsa yıkılmazdı amına koyayım. atatürk'ün farkına vardığı konu buydu. osmanlı'nın son dönem okulları boktandı ve atatürk bu boktan okullarda eğitim gördü ve eğitim açığının farkına vardı.

ayrıca arap harflerine kolay diyen maldır. arap harfleri türkçe'ye uygun diyen daha da maldır. ulan adama cephede mektup geliyor. oğlun öldü diye . ama oğlun oldu da demiş olabilir. çünkü arapçada oldu ve öldü aynı şekilde ifade ediliyor. noktasız harflerle dert anlatamıyorsun ama türkçe'ye uygun öyle mi ? hadi ordan.

son olarak evet sen bir atatürk düşmanısın. çünkü harf inkılabı atatürk'ün cumhuriyetten sonraki en büyün devrimidir ve sen buna yanlış diyorsan atatürk düşmanısın. atatürk'ten başlık kasan bi troll de olsan , atatürk resmini baş ucunda da tutsan harf inkılabı hata diyorsan atatürk düşmanısın.

Edit: tomris de benim bahsettiğim şeyi anlatmış, kaldı ki ben osmanlıca ile 2 3 ay haşır neşir oldum . Kendisi bayağı ileri seviyede iken bu yorumu yapmış.