bugün

tutuklu değişimi

size bir hikaye anlatayım bu konu hakkında;

muz cumhuriyetinin birinde terörist bir grup ile muz cumhuriyetinin istihbarat elemanları iletişime geçiyorlar tutuklu değişimi hakkında, tabi ki muz cumhuriyeti kabul etmiyor. eder mi hiç. tüm dünya muz cumhuriyetinde yapılan yolları, köprüleri kıskanıyor.

sonra iletişimde oldukları terörist grup elindeki tutuklu askerleri yakıyor ve bunu dünya ile paylaşıyor, durur mu muz cumhuriyeti bunun acısını almak için geçiyor kameraların karşısına nasıl sinirli, nasıl çılgın açıklamalar yapıyor, tehditler savunuyor ama kime ? terörist gruba mı ?

tabi ki hayır. halkı ve basını tehdit ediyorlar. interneti yasaklıyorlar, habere yasak getiriyorlar, kapayın çenenizi diyorlar. olay doğrulanmadı diyor utanmadan. aylarca askerlerini terörist grubun elinden alamayan, 50 milyon oyu 3 saatte sayan o muz hükumeti iletişimi bir türlü koparamadığı teröristlerin askerleri yakmasını izliyor.

hemde o muz cumhuriyetinin öyle vatandaşları var ki yıllarca dinini istismar etmesine ses çıkartmadıkları şarlatan muz cumhuriyetini soyup soğana çeviren siyasilerin ses kayıtlarını ortaya çıkarınca ortalık kızışıyor hatta o şarlatan yerseniz muz cumhuriyetine darbe yapmaya kalıyor. yıllardır dinlerini kullandığını göremeyen, sözde hepsi islam alimi muz hükumeti sevdalıları sırf hırsızlığın kayıtları ortaya çıkardı diye şarlatanı düşman ilan ediyorlar adam yıllardır dinlerini becermiş ama önemli olan hükumetin elden gitmemesi olunca dökülüyorlar sokaklara vatan sevdası adı altında ahkam kesiyorlar herkese.

işte böyle bir hikaye uzar gider. ulan yazması dertlendiriyor, kim bilir insanlar nasıl yaşıyorlar o muz cumhuriyetinde.

amazondan titreşimli yüzüklerimizi almayı unutmuyoruz.

dua ile.