bugün

2006 dallas mavericks miami heat nba final serisi

dallas mavericks'in serinin ilk maçını 90-80 kazanıp 1-0 öne geçtiği için kendini şanslı sayması gereken seridir.

planlanan çoğu şey doğru düzgün işlemedi. öncelikle dağınık hücumlar ve kritik top kayıpları * can yaktı. gerçi nba finallerinin de heyecanı var lakin artık bu seviyede hataya yer yok bunu herkes biliyor. jason terry müthiş bir performans ve yüzde ile * takımını sırtladı *. lakin terry her gece böyle oynamaz he şutlar her zaman girmez. bu yüzdendir ki dallas mavercks'in acilen finallerin heyecanını üzerinden atması, gerçek dallas gibi oynaması gerekmektedir.

miami heat cephesinde dwayne wade standartlarının pek üstüne çıkamadı *, shaq unutuldu *. açıkçası heat adına tek ve en büyük olumlu etken çabucak faul problemine girmesine rağmen * oldu. nowitzki'yi öyle bir savundu ki gerçekten hayretler içinde kaldım. gerçi bunda dirk'ün eline top deydiği anda gelen ikili sıkıştırmaların da etkisi büyük lakin haslem görevini başarıyla yerine getirdi. dirk çok iyi çalışılmış, alçak postta savunmacı onu önden aldığı için kendisine top gitmiyor, eğer savunmacısının üzerinden pas verilirse dirk muhtemelen shaq'e toslayacak ya da kısalardan biri gelip topunu çalacak. güzel taktik. lakin ilerleyen maçlarda tutarmı bilemem. zira burada dünyanın basketbol oynayan en iyi birkaç oyuncusundan biri dirk nowitzki'den bahsediyoruz..

shaquille o'neal'a adamakıllı hack a shaq taktiği yapmılmamış olsa da 9 da 1 faul atmış olması da maç gidişatı için çok önemli bir etken oldu. shaq faulleri soksaydı işin rengi değişebilirdi. zira wade'de 10 serbest atışından 4'ünü kaçırdı ve heat böylece nba finallerinde bir takımın bir maçta ürettiği en düşük faul yüzdesi rekorunu %36.8 ile kırdı. hayırlı olsun.

mavs cephesinde ise terry dışındaki en önemli olumlu etken erick dampier oldu. geride bıraktığımız seriler boyunca bench'de yerek oyuncu ve bazen seyircilerle evcilik oynayan dampier kritik katkılar yaptı 8 sayı 7 rebound ve shaq'i bir nebze de olsun yavaşlatmayı başardı. desagana diop ise sayı üretememiş olsa da görülmemiş katkılar yaptı ve shaq'e boyun eymeyerek, aslanlar gibi arkasında durarak bizi memnun etti.

diğer bir taraftan jerry stackhose ilk yarıda shaq kamyonuna çarparak burnundan sakatlandı. lakin tekrar oyuna girerek olumlu katkı yapmaya devam etti *. josh howard ise 10 sayısının yanında takımın en reboundçu oyuncusu olarak 12 rebo aldı. lakin yaptığı basit top kayıpları ve pas hataları biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu bize gösterdi.

dirk nowitzki'ye ayrı bir parantez açmak istedim. bu adama bu sene phoenix serisinin 3. maçından beri birşeyler oldu. her zaman kuş gibi soktuğu imza şutlarını atamaz oldu, müthiş spinleriyle içeriye girip basket faullere çok fazla başvurmaz oldu. ve en önemlisi takımın lideri gibi oynamıyor. ne yazık ki.. bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama ilk maçta ben bunu gördüm. haslem gibi kalburüstü bir savunmacı tarafından durduruldu. takımının 16 sayı ile ikinci en skoreri oldu ama oyunu beni ve tahmin edebildiğim kadar dallas taraftarlarını memnun etmedi. dirk nowitzki'nin acilen ve acilen toparlanması, takımının lideri olduğunu sahadaki oyunu ile ıspatlaması ve konsantrasyonunu kaybetmemesi gerekiyor. 16 sayı 10 rebound 4 asist belki iyi istatistikler lakin bizim tanıdığımız dirk nowitzki bu değil.

çok skorlu ve heyecanlı geçmesi gereken maç açıkçası normal sezon tadında oynandı ve sonuç olarak dallas mavericks seride 1-0 öne geçti. ne kadar olumsuzluk olursa olsun ilk maç kazanıldı ve moraller düzeldi. ikinci maç da dallas'ın sahasında oynanacak ve ntv den canlı olarak yayınlanacak.