bugün

sigarayı bırakamayan insan

bir kereden bir şey olmaz diyerek başladığınız sigara, bağımlılık yapıp bırakması imkansıza yakın bir hal alır. işte tüm hatalar bu şekilde başlayıp daha sonra alışkanlık yapar. tıpkı tüm günahlar gibi.

bir insan yerine getirmesi gereken dini hükümleri bir kaç kez boşverdiğinde artık o ibadete gerek yokmuş gibi algılar ve bunu alışkanlık haline getirir. kalbim temiz diyerek kurtulmaya çalışır. oysa kalp temizliği zaten olması gereken bir özellik olmakla birlikte namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, faiz yememek, içki içmemek gibi yapılması gerekenleri bir kenara bırakmak müslüman bir insanın yapmaması gereken davranıştır. yani bu ibadetleri bir kenara bırakmak demek müslümanlığı bir kenara bırakmak ve yeni bir din uydurmak demektir.

bu gibi hareketler sonucunda insanlar kendilerini cehennemde yanıp daha sonra cennete gideceklerine inandırırlar. oysa tüm ayetlerde cehennem, inanmayanlar için ebedi kalınacak yer olarak anlatılmıştır. bir insan kalbim temiz diyerek bıraktığı dini sebebiyle inançsızlar gibi yaşamış olur. allah ise inançsızlar için cehennemi hazırladığını bildirmştir. mü'minler için ise cenneti hazırladığını. yani bu ikiside içinde ebedi kalınacak yer olarak bildirilmiştir. birinden diğerine geçiş yoktur. bu yüzden müslümanlar kendilerine çeki düzen verip günahlarını terk etmelidir. ''nasıl olsa yanacağız'' deyip yasaklara devam etmek asla bir müslüman düşünce yapısına uymamaktadır.