bugün

galatasaray

alacağı maddi ceza ya da transfer yasağının sebebi son yılların değil, en az 20 senenin bilançosundan ötürü olacak kulüp. galatasaray 20 yıldır bazı kulüplerin aksine her sezona yıldız transferi yaparak, transfer şampiyonu olarak başlamamasına rağmen bu sezonları şampiyon bitirmeyi bilmiştir. üstelik rakipleri maddi sıkıntı yaşamamış - ki bir gün aziz yıldırım giderse yaşaması muhtemeldir - fenerbahçe ve sürekli sempati kazandırma yarışı yapılan beşiktaş olmuştur.
galatasaray yıllardır medyadan ve camiasının içinden acımasız, zamansız eleştiriler alıyor, maddi zorluklara rağmen yarışıyor ve çoğu sezonda yedekleri bile yıldız olan kadrolara karşı finali zirvede tamamlıyor. galatasaray türkiye" nin lig ve avrupa" da, son 20 yılda en başarılı kulübüdür. bu iddiayı yaparken istediği futbolcuları alabilen ve sempati kazandırma yarışması yapılan kulüplerle rekabet ettiğini düşünmek de bu gerçeği onaylayacaktır.
kısacası, galatasaray" ı maddi sıkıntılar değil iç çekişmeler zorlar. aynı şeyi fenerbahçe yaşasaydı ne yapardı ? bilinmez. ama fenerbahçe" nin de borçlarının olduğu bir gerçektir ve fenerbahçe her zaman maddi avantaj yaşamayacak, sıkıntılarla da karşılaşacaktır. bir gün bu sıkıntılar karşısında zorlanacağını tahmin ediyor ve galatasaray" ın maddi sıkıntılarından ötürü ellerini oluşturan rakip fanatiklerin fazla heveslenmemesini tavsiye ediyorum.