bugün

misafirden rahatsız olup ayet indirten peygamber

tüm insanlık için inmiş ama her nedense peygamberin özel işleriyle ilgili içerisinde birçok bilgi bulunan kuran'da yer alan bir surede geçer. azhab suresinin 53. ayeti peygamberin misafirlerinden rahatsız olması üzerine inmiş ve peygamberin çok da misafirperver olmadığını gözler önüne sermiştir.

aynı ayette sahabelerin peygamberin hanımlarıyla da yüz göz olunmaması gerektiğini tembihlemiştir. onlara bir şey soracak olursak bir perde arkasından sormamız gerekir. hatta peygamber öldükten sonra hanımlarını nikahlamak isteyebilecek olanlar bile unutulmamıştır.

böylece kuran'da konu edilmemiş tek bir konu dahi kalmamıştır. söz konusu ayet:

Ey inananlar, yemeğe davet edilmeden Peygamberin evlerine gitmeyin, davet edilirseniz yemek vaktini beklemek üzere daha önce gitmeyin; fakat çağrılınca gidin ve yemek yiyince dağılın, konuşmak için uzun uzadıya oturmayın; şüphe yok ki bunlar, Peygamberi incitir de utanır sizden ve Allah'sa doğruyu söylemekten çekinmez ve kadınlarından bir şey istediğiniz zaman perde ardından isteyin; bu, sizin yürekleriniz bakımından da daha temizdir, onların yürekleri bakımından da ve Allah'ın Peygamberini incitmeniz caiz olmadığı gibi onun eşlerini de bundan böyle ebediyen almayın; şüphe yok ki bu, Allah katında pek büyük bir günahtır.