bugün

fazla sesten rahatsız olup ayet indirten peygamber

son peygamberdir. yüksek sese karşı hassas olan ve yüksek sesli konuşmayı medeniyetsizlik olarak gören peygamber hazretleri bununla ilgili olarak bir üst merciye başvurmuş ve hucurat suresinin inmesine vesile olmuştur.

hucurat kelime anlamı olarak ''hücre'' demektir. yani oda anlamına gelir. akşamları pilavlı sohbetlerde sahabelerle evinde toplaşılan peygamber, belli bir zamandan sonra ortamdaki kalabalıktan, sesten rahatsız olmuş ve '' eee! yeter amk bedevileri! bu da kafa be!'' diyebilecek bir insan olmadığı için olayı bu şekilde dile getirmeyi münasip görmüştür.

Ey iman edenler: Söz ve hareketlerinizde ileri gidip de Allah’ın ve Resulünün önüne geçmeyin. Allaha karşı gelmekten sakının. Allah her şeyi hakkıyla işitir ve bilir.Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamberin sesinden fazla yükseltmeyin. Birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi onunla da öylece konuşmayın. Yoksa siz farkında olmadan bütün emekleriniz hiçe iniverirPeygamberin huzurunda seslerini ayarlayanlar var ya, işte Allah, içindeki takvâyı ortaya çıkarmak için onların kalplerini sınamış ve onlar bu imtihanı başarmışlardır. Onlara bir mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.