bugün

volkan demirel in avrupa şampiyonası açıklaması

saçmalıktır. sen "taraftar bana küfür ediyor" diye sanki profesyonel oyuncu değilmişsin, işin bu değilmiş gibi davranıp, stadı terk edip gideceksin, sonra da "orada olmayı çok isterim Fatih hoca gereğini yapar" diyeceksin, yok ya. profesyonel olarak bir işte çalışan insanlar, o işin gerekliliklerini, her türlü baskı ortamında ve zorluk karşısında yapmalıdır, yapmak zorundadır. mesela, iş yerinde kötü muamele gördüğü için istifa edip giden biri, sonra o şirketin yaz kampına beni de götürsenize diyemez. beğenmiyorsan, gidersin ama sonrasında yüzsüzlük de etmezsin. (Buradan mobbinge boyun eğilmelidir amacı çıkartmasın kimse, ben bununla mücadele biçimini eleştiriyorum)

burada yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için şunu net belirteyim, tribünlerden tarafına yapılan tavrı onaylamıyorum, taraftar olmak bu değil o ayrı konu ama sen bu mesleği icra eden biriysen buna katlanman gerekir. insani olarak bir tavır gösterebilirsin, ben buna katlanmak zorunda değilim diyebilirsin, saygı duyarız ona o ayrı ama ondan sonra dönüp "oralarda oynayabileceğin" mesajını veremezsin. ne yani, siz barajı geçin ben şampiyonaya gelirim mi diyorsun? ya da şampiyonaya katılamasaydı aynı milli takımın diğer baraj maçları için de bu açıklamayı yapacak mıydın? dürüst olmanda fayda var, nasıl olsa bu takım şampiyonaya falan gidemez diye düşünüyordun ve ters tepti...

bence gerekirse kova yaşar yeniden davet edilmeli ama sen asla edilmemelisin. bu da o forma kutsaldır falan filan laflarından dolayı söylemiyorum, profesyonel tavırdan dolayı söylüyorum.