bugün

imamin escinsel olmasi

ilk gördüğümde şüphelenmiştim. cuma namazıydı. "safları sıklaştıralım" nidalarıyla hareketlenen cemaatte, boşalan her safa itilerek en ön safa kadar ilerlemiştim. ve nihayet namaz başlamıştı.

cübbesini iyice vücuduna sararak, dolgun kalçalarını bana göstermek ister gibiydi. sûre aralarında kalçalarını bir kadın kıvraklığıyla sallıyor, ruku ve secdede ise çok davetkar pozlar veriyordu. ikinci rekata yeni başladığımızda ise bir anda ellerini kalçalarının yanlarından tutarak yere attı kendini, çırpınmaya başladı. "becerin beni, becerin beni diye" inliyordu. cemaatin eski üyelerinin yüzünde muzip bir tebessüm vardı. korkuyordum. ön safın müdavimlerinden, ve bir cami ekolünün ak sakallı dedesi olarak nitelendirilecek bir amca yere eğilerek küçük bir pandik attı ve tekrar doğruldu. imam sakinlemiş gibi görünüyordu. sonra birden hiç birşey olmamış gibi ayağa kalkarak namaza devam etti.

yaşadıklarıma bir türlü anlam veremiyordum. "bu imam eşcinsel mi? ona pandik atan amca imamın sevgilisi mi? yok yok bunlar birleşip beni zikecekler valla" şekilnde korkularla bozdum abdesti, korkudan kıpırdayamadığım için de o halde namaza devam ettim. ani hareketler yapana pandik atılan bir camide ne yapabilirdim ki zaten?

selam verme anında hep bir ağızdan "1 nisaaaan" diye bağırıp kahkahayla güldüler. "lan göt herif, imamın eşcinsel olduğunu sandın değil mi?" diyerek gülüyorlardı. imam da gülüyordu. odur budur cumaya gitmem.