bugün

1 milyon dolar verseler sevgilini döver misin

para karşılığında sevgilime elimi kaldırırsam kendi hayat gerçeklerimi inkar ettiğim için, benliğim ayakta kalamaz. o para karşılığında sevgilim bana beni döv diye baskı yaparsa hayat doğrularımızın aynı olmadığının farkına varır kendisine hayatta başarılar dilerim.

para karşılığında hayat doğrularını es geçen adamlar yüzünden bugün dünya böyle. iki dakika adam olup paranın karşısında ezilmemeyi deneyerek benlik sahibi insanlar olduğunu göstermek gerekli.

çoluk çocuk sahibi insanlar para için mecbur kaldıkları zulme ses çıkaramadan köle hayatına devam ederlerken, kimseyi arkada bırakacak olmayışım içimde durdurulamaz bir anarşi yaratıyor. bir gün kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir şeyi bile yapabilirim. bazen kahraman olmak için korkusuz ve paha biçilemez olmak gerekebilir.

kısacası 1 milyon ile 1 milyar arasında değer farkı olabilir ama, benim için asıl değer hayat görüşümdür.

bir kısa hikaye ile bitireyim.

olay yaşanmıştır ve tamamen gerçektir.

uzak doğuda bir küçük adada bir adamla muhabbet etme imkanım oldu. günlük 5 dolar yevmiye artı bahşişe, adaya uğrayan teknelerin yolcularına bira meyve suyu benzeri şeyler satıp işletme sahibi adına adanın bekçiliğini yapan kalender bir adamla tanıştım. bu adamla 10 saat süren muhabbetimiz bana hayatın güzel taraflarını göstermişti. 5 dolar + tip kazanıp ne yapıyorsun diye sorduğumda, '' sigara için tütün, biraz ot, iki bira ve erzak alıyorum alıyorum'' dediğinde peki günde 50 dolar kazansan ne yapardın soruma cevap çok netti. ''5 dolar isteklerimi karşılamaya yetiyor'' onun üstünde 50 dolar veya 5000 dolar kazanmam hayatımı belki de istemediğim bir şekle sokacak. adada geceleri yıldızlara bakarak rahatça uyuduğum geceler yerine paramı koruma içgüdüsü daha fazl aşey yapma isteği belki beni uykusuz bırakacak, ben bu halden memnunum dostum. eğer sen istiyorsan umarım tanrı sana istediğinden fazla para versin, ama para bazen sadece dert getirir'' dedi. aylık 150 dolara çalışan bir adamın hayata bakışı karşısında saygıyla eğildim. böyle insanların yaşıyor olmasına için için sevindim. keşke çok daha fazla olsalar.