bugün

atanamayan öğretmenler

"diğer meslek gruplarını atarlar ama öğretmenleri atamazlar" demişler.

bir de "300 bin açık var" demişler.

neremle gülsem bilemedim. evladım, okumuş adamlarsınız, açın bakın dpb'nin sitesini, hangi alanda ne kadar açık varmış bakın. milli eğitim bakanlığının şuan %2 açığı var sadece, %98 doluluk oranı var.

diğer meslekleri atıyorlar bizi atamıyorlar demeleri ise algı yönetiminin kralıdır. ulan... evet "ulan" diye başlıyorum, kasım ayında mühendislere, iibf mezunlarına ve diğer 1 milyon lisans mezununa sadece 3 bin küsür kadro verilmişken (üç bin kadro) sen utanmadan hala nasıl "diğer meslek gruplarını atarlar bizi atamazlar" diyebiliyorsun.

öğretmenlerin atama oranlarını paylaşalım isterseniz;

2014 eylül öğretmen atamasına başvuran aday sayısı 120 bin, atanan aday sayısı 40 bin.
2015 şubat öğretmen atamasına başvuran aday sayısı 75 bin, atanan aday sayısı 15 bin.

bi de lisans mezunlarına bakalım;

2014 kasım atamasına başvuran lisans mezunu sayısı 1 küsür milyon, atanan aday sayısı 3 bin.

hala utanmadan arlanmadan "diğer meslek gruplarını atıyorlar bizi atamıyorlar" nasıl diyebiliyorsun lan, olm okuduğumdan beri ellerim titriyor, böyle gerizekalıca bir iddia olamaz. 47 bin kadro daha verdiler. bu kadroyla beraber son 1 yılda 102 bin öğretmen alınmış olacak. lisans mezunu diğer adaylara ise 3 bin verdiler, nisan atamasında da 5 bin verirler, 8 bin kadro. oh bozdur bozdur harca. ama böyle götler gelip "öğretmenleri atamıyorlar, diğer meslekleri atıyorlar" der.

bu yıl milli eğitim bakanlığı önlisans mezunu 3 bin tane "hizmetli" alacağız dedi. hizmetli.. yani önlisans kpss'ye girmiş, zar zor yüksek puan almış 3 bin tane kişi alacağız dedi. öğretmenlerin baskıları sonucu bu 3 bin hizmetli kadrosunu kaldırdılar, yerine 3 bin öğretmen alınacağı açıklandı. başkalarının kadrolarına bile göz diken bi güruha acımam arkadaş ben. son önlisans alımlarında 99 puanla hizmetli alındı. peki öğretmenler kaç puanla atanıyor şuan çoğu bölüm 65-70 puan arası, bazıları 50-55 puan arası. insan o puanlarla atanmaya utanır arkadaş.

argümanları da hep aynıdır, "ama biz 3 sınava giriyoruz"

iibf mezunları napsın o zaman? onlar bir de maliye gibi alan sınavlarına giriyorlar, 85-90 puan alsalar bile bir de mülakata giriyorlar, torpilleri yoksa yine eleniyorlar.

ben kimsenin atanma isteğine karşı değilim arkadaş, ama böyle götler şu ülkede en mağdur olarak kendilerini gösterip insanların algısıyla oynamaya çalışıyor ona sinirleniyorum. 3 yıl sonra ilk defa bir entry girdim, umarım bu entryi okursunuz sayın 50-60 puanla atanmayı bekleyen eğitim fakültesi mezunları.