bugün

nuh köklü

ortada içerdiği tehlikeli halden dolayı sonucu ölüme yakın herhangi bir zaman diliminin bulunmadığı süreçte ölen veya onunla yüz yüze gelen onbinlerce türk vatandaşından birisidir. ruhu huzura ersin.

bu ve buna benzer olayların kaynağı aslında cinayeti işleyen kişinin ağzından dökülen “bana bir şey olmaz yarın çıkarım” cümlesinde gizli, aslında gizli de değil, gün gibi aşikar. işbirlikçiler, kanatlar altındaki çıkar güçleri ve eş, dost, akrabaların hukuk dışı davranışlarının kanuna uygun bir şekilde tölere edilebilmesi için yeniden düzenlenen ama kontrolden çıkan kanun maddeleri; bunun yanında çeşitli şekillerde kontrol altına alınan ve bu mevkilere yerleştirilen kanun adamlarının varlığı sayesinde bu insan müsveddeleri, sonucu ölüme varabilecek kadar geniş bir suç yelpazesinin aktörleri olmaktan çekinmeyen ve bu doğrultuda davranan yaratıklar haline gelmektedirler.

daha önceki ülke yöneticilerinin döneminde de bu tip durumlar olmadığını söylemek güç fakat şu anda gelinen durumdaki kadar laçka bir hale bürünmemişti, artık bir hukuk devleti olmadığımızı herkesin anlaması gerekmektedir.

çıkarları veya anlayışları doğrultusunda siyasi iktidarı savunanlar olabilir fakat birey olarak bu partinin oy potansiyelinin çok küçük bir kısmını temsil etmektedirler. Çoğunluktaki kısım ise nüfus olarak bu kadar büyük ve medya aracılığıyla yapılan yönlendirmelere bu kadar açıkken, bu yöneticilerin sistemler bütünümüz üzerindeki hakimiyetlerinin daha uzun bir süre süreceğini göz önüne alarak, yaşanan haksızlıklara gösterilen tepkilerin de kolluk kuvvetleri aracılığıyla zorbaca bastırılmasıyla artık bazı şeylerin insani metodlarla normalleştirilemeyeceğini anlamamız gerekiyor.

iki alternatif var; ya evimize pısıp herşeyi günbegün kabulleneceğiz, ya da gelecek olan daha kötü zamanlar için bireysel hazırlıklarımızı yapacağız, gerek maddi gerekse mental olarak. ikinci seçenekte, yazının başında belirttiğim "ölüme yakın tehlikeli zaman dilimi"nde olacaksınız fakat en azından nuh köklüve diğerleri gibi pisi pisine bir ölümün kıyısında değil, yaşamak için erdemli bir tutumun sonuçlarına katlanacak olan insanlar olarak yaşayacak veya hatırlanacaksınız.

yanılmayı diliyorum ama tedbirli ve herşeye hazır olmak gerekiyor.