bugün

turk telekom un greve gitmesi

hak aramanın, greve gitmenin vatan hainliği sayıldığı günlerde, gladio nun adamları tarafından bombalanan/tartaklanan/öldürülen işçilerin hakkını kim derdi ki u bıyıklılar savunacak?

televizyonlarda boy gösteren bıyık amca, haklarını istediklerini, bu uğurda greve gittiklerini söyledi. komik çünkü abileri kasaplık yaparken (bazı yandaşları hala bırakmadı bu kasap havasını) kendileri grevi yasal bir zemin olarak görüyor.

kesilen kabloların/kopan bağlantının hesabı "ancak klavye başında sorulur" tezi kime ait bilmiyorum ama grevin amacı zaten budur. adsl kullanıcıları ya da Türk telekom un herhangi bir hizmetinden yararlanan bünyeler tt'in başında ki kazmaya "kardeş verdiğiniz hizmet aksamakta önlem alın" konulu mesajı vermediği sürece bu grev sürecektir.

verilen maaş zaten yüksek/sosyal hakları bende bile yok, hem ben cambridge mezunuyum gibi kendi götümü kurtarma taraftarıyım gerisi gebersin mantığının ne yazık ki var olan greve bir artısı/eksisi yoktur. onların maaşlarının yükselmesi diğer kurum çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi sırasında önemli bir referans olacaktır. madem ülkece kalkınıyoruz ve iyi bir çizgide devam ediyor ekonomimiz bu neden çalışanlara yansımıyor?

kısacası kesilen kablonun grev gözcüsü tarafından kesildiği muammadır. faturayı yatırırken grev gözcüsüne selam verin asab bozmayın yoksa alo bile diyemezsiniz.

not: bu entry yazılırken bağlantım kopmuştur ama grevin destekçisiyim.