bugün

odtü ve boğaziçi nde okuyup öğretmen olmak

Burada ODTÜ, Boğazici gibi okullarla ilgili sürekli atlanan bir nokta var izin verirseniz onu anlatayım.

ODTÜ veya Boğaziçi sadece teorik ders veren "dershane tarzı köşebaşı" üniversiteleri değildir. Özellikle Boğazici, bireyi sürekli araştırmaya, rekabete yönlendiren, sadece derslerle değil ders dışı aktivitelerle de öğrencilerine kendilerine güven kazanmalarını, beceri ve insan ilişkilerini güçlendirmelerini arzulayan bir müfredat uygular. Bugün bütün üniversitelerin öykünerek ilanlar vererek düzenledikleri bahar festivalleri, spor günleri, öğrenci konserleri partiler şunlar bunlar Boğaziçi'nden çıkışlıdır. Bugün herkesin kolunda bir üniversite kulübü arması varsa Boğaziçi'nden dolayıdır. Boğaziçi sadece ingilizce öğretmenliği diploması vermez, Boğaziçi üniversite nedir ne değildir, üniversite yaşamı nasıldır, hayat alanında da diploma vererek hazırlamaya çalışır, bunu da 150 yıllık geçmişiyle çok iyi yapar.

O yüzden insanlar hiç alakası olmadıkları bölümler olsa dahi Boğazici veya ODTÜ'yü tercih edebilirler; bilirler ki oraya gidince sadece tenseleri değil hayatı da kıyısından köşesinden öğrenmeye başlayacaklardır. Bugün boğazici'ne gidin 1. sınıf öğrencileri bile bir yerlerde part time çalışıyordur, bir dernekte gönüllü hizmet veriyordur, bir etkinliğe katılıyordur, boş durmaz, çünkü üniversite ortamı buna müsaade etmez, boş durursanız, çevrenizden yaya ve geri kalırsınız.

O yüzden boğazici veya odtü'den mezun olan öğretmen daha tercih edilirdir. Yoksa teorik bilgiye bakacak olursak kolejden çıkan bir öğrenciye bile az bucuk formasyonla ingilizce öğretmeni diploması verilir.