bugün

anadolu partisi

Emine Ülker Tarhan'ın bugün 13:30'da içişleri Bakanlığı'na dilekçesini vererek kurduğu partisi.

Emine Ülker Tarhan'a ben de saygı duyarım ama zamanlama çok yanlış. Önümüzde 2015 genel seçimleri var iken sol partilerin bölünmesi oy bölünmesi anlamına gelmekte. Solda oy bölünmesinin ise kime yarayacağı aşikar. Hele ki anayasa değiştirecek veya en azından referanduma götürebilecek sandalye sayısı elde ederlerse ilk yapacakları başkanlık sistemini getirmek olacaktır.

Neyse, bunu bırakalım da gelelim Emine Hanım'a; dediğim gibi kendisine saygı duyarım ve siyasette farklı kişiliği ile kısa sürede sivrildiği ortada. Hatta "Beni Susturabilecek Tek Şey" isimli röportaj/kitabında hep arka planda kalmayı yeğlediğini söylemesine rağmen ön planda olması gereken insandır kendisi. Başarılı bir kadın siyasetçiye bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var.

Ama ne kadar oy alacağı tartışılır. Kaldı ki hitap ettiği taban CHP tabanı olacak ise yıllardır CHP haricinde hiçbir partiye oy vermemiş olan kaç kişi Emine Hanım'a oy verir tartışılır.

Zamanla göreceğiz ama dediğim gibi şu önemli genel seçim arifesinde bölünmek değil birleşmek lazım gelirdi. Bölünmesi gereken merkez sağ iken her zamanki gibi merkez sol bölünerek kime veya neye hizmet ettiği malumumuz. Bakalım zaman gösterecek sonuçlarını...