bugün

turkcell t50

yaklaşık 1 haftadır kullandığım yeni telefonumdur, tasarımı z2 yi andırmakla birlikte performansını oldukça beğendim asphalt 8 modern combat 5 gibi oyunları çatır çatır oynatmaktadır, ses kalitesi de dolby sayesinde oldukça iyidir fazla büyük teste tabi tutmadım ama kamera performansı da güzel. keşke çift hoparlör ve micro sd kart girişi olsaydı, fiyatına göre oldukça iyi şarjı da uzun bir süre gidiyor.

bu arada telefonun aslı "zte blade vec 4g" dir.
bazı sitelerde star 1 modelinin kırpılmış sürümüdür diye geçse de kullanım kılavuzunda ve zte nin sitesinde blade vec 4g dir.
telefon piyasaya daha 1 ay önce çıktığından ve sadece birkaç avrupa ülkesinde olduğundan henüz piyasada rootu yok. dört gözle rootlanmasını bekliyoruz, diğer ülkelerdeki rom 580 küsür mb iken turkcell'in uygulama çöplüğü yüzünden bizim ülkenin rom u 800 küsür mb dır root gelirse turkcell den kalma arayüz dahil her şey silindiğinde 2 kat daha performans göstereceğine inanıyorum.

edit: root gelmiştir herkese hayırlı olsun, ispanya romunda takılıyorum ama ben tertemiz mis gibi oldu böyle hem ama performansında çok büyük bir şey olmasa da artış var gibi.