bugün

kürdistan kürtlerin en doğal hakkıdır

tarih bilmez cahilin gülünç yorumudur. binlerce yıldır bu topraklarda diye başlayan cümleye gülmeden edemedim. 1514'ün öncesinde bugünkü Türkiye Cumhuriyeti topraklarının doğu ve güneydoğusunda kürt nüfus, Türkmen nüfustan kat kat azdı. yani diyarbakır,van,bitlis,mardin gibi şehirlerde ağırlıkla türkmenler yaşamaktaydı. ismail şah ile yavuz tepişti savaşı osmanlı kazandı ve bu coğrafyadaki çoğu alevi olan türkmenler hatta orta ve batı anadoludakilerin de çoğu iran coğrafyasına yani safevi topraklarına göç etmek zorunda kaldı malum yavuzun zulmü.buna mukabil iran coğrafyasında yaşayan ve azınlık durumundaki sünniler de ki bu sünnilerin çoğu kürttür benzer şekilde bu kez ismail şah'ın zulmü yüzünden anadoluya göçmek zorunda kaldı işte 1514'ten itibaren doğu ve güneydoğu anadolunun demografik yapısı kürtler lehine değişti.o yüzden binlerce yıldır buralarda yaşıyorlardı biz geldik attık şeklinde tarih bilmez bir cehaletle ahkam kesenlere tavsiyem biraz okuyun öküz geldiniz öküz gitmeyin.

gelelim esas meseleye yani kürtlerin bir devlet kurup kurmama hakkı konusuna; zira devlet kurmak için illa binlerce yıllık bir geçmiş filan gerekmiyor bu zekayla hareket edersen ademle havvaya kadar gider iş.

elbette herkes dilediği yerde dilediği devleti kurabilir ama bunun için bişeye ihtiyaç var o da güç.yani gücün yeterse dilediğini yaparsın.tarih boyunca hiçbir zaman bir devlet sahibi olmamış bir topluluk olan kürtleri emperyal güçler eliyle bir devlet sahibi yapma çabalarını doğru değerlendirmek gerekiyor. bu işler öyle birilerinin petrol ihtiyacı yüzünden giriştiği emperyal planlarla olacak iş değil.önce bir millet olacaksın sonra gücünü herkese kabul ettirip devletini kuracaksın. kürtlerin herşeyden önce orjinal bir kavim olup olmadığı dahi tartışmalı. pek çok bilimsel araştırma neticesinde kürtlerin ya acem yada türk kavmi olduğu bilim insanlarınca iddia edilmekte.çok azı da ari ırk iddiasındadır haliyle bu zamana kadar bir devlet sahibi olmamalarının mantığı ortaya çıkıyor.

tabiki günümüzde aynı kökelerden gelen farklı devletler mevcut ancak işte onlara da baktığımızda bir milletleşme görürüz.yani portekizli ile ispanyol da aynı marka jilet ama portekizliler de ispanyollar da ayrı milletler. kürtler hiçbir zaman böyle bir millet bilincine sahip olmadı ki.tam tersi hep Türklerin bir parçası oldular bu taa selçukludan bu yana hep böyle oldu. dolayısı ile son 150 yılda ingiliz son yarım asırdır da coni başka bişey istiyor diye kürtler bir devlet sahibi olacak sanan varsa şaşarım aklına. emperyalizm tarafından peydah ettiği pkk eliyle 84'ten itibaren fiilen başlatılan terör aralıklarla 30 yıldır sürmekte.aslında 2002'ye gelindiğinde bitirilmişti de coni, işbirlikçisi akepe eliyle yeniden palazlandırdı pkk'yı.neticede süregelen bu terör dünyanın hangi coğrafyasında olsa o ülkede etnik ayrışma çatışmayı doğurur ve az sayıda olan kitle çok büyük kitlesel katliamlara dahi muhatap olabilir.ruanda buna basit bir örnektir. oysa türkiyede böyle şeyler olmadı.hala insanlar birbirinden kız alıyor veriyor,hala aynı yerde birlikte yaşıyor hala kürtlerin ezici çoğunluğu Türkiye cumhuriyetini kendi ülkesi,vatanı olarak görüyor. pkk terörüne bunca yıl destek vermeyen ülke kalmadı,türkiyeyi bunca sene işbirlikçi iktidarla kevgire çevirdi her türlü hizmeti etti emperyalizme tüm bunlara rağmen hala bu milleti ayrıştıramadılar. olmuyor. olacağını sanan varsa fena halde yanılıyor.çünkü taa iran coğrafyasından süregelen kader birliği öyle 30 yıllık emperyal planlarla yok edilemez.edilemiyor da.

akepe eliyle türkiye bölünmek isteniyor elbette.önce özerklik ardından bağımsız bir kürdistan hedefi herkesin malumu.ilk olarak da ırak coğrafyasında kürdistanı kurmak sonra sırayla suriye-türkiye ve iran topraklarından bu kürdistana toprak katma amacı ortada.ama işte bunun oluru yok.olsaydı bugüne dek çoktan olmuştu.bu coğrafyada hem türkü,hem acemi hem de arabı yok sayarak bu tür projeler tasarlamak boşa kürek çekmek demektir ve bu 3 kavim de hiçbir şekilde böyle yapay bir devlete gerçekte büyük israil amacı güden ve petrolü kontrol altına alma gayesi barındıran bu plana izin vermezler.