bugün

fb nin kaybedilen şampiyonluğu açıklaması

fenerbahçe profesyonel futbol takimi bu sezon süper ligde herkesin yakindan takip ettiği ve tanik olduğu tüm olumsuzluklara rağmen , başta taraftari ve camiasinin desteği ile , şampiyonluk mücadelesini son maçina kadar sürdürmüştür.

ülke futbolunun yönetimine talip olurken değiştikleri söyleminde bulunup, eylemleri ile söylemleri çelişen, spor kamuyounun yakindan takip edip, tanik olduğu icraatlari ile değişmediğini kanitlayan bu çarpik düzen içinde , fenerbahçe profesyonel futbol takimi, şampiyonluk mücadelesini camiasinin eşşiz desteği ve gücüyle ligin sonuna kadar onurlu bir şekilde taşimiştir.

fenerbahçe spor kulübü olarak özellikle taraftarimiza , yurt içindeki ve dişindaki tüm fenerbahçelilere teşekkür ediyoruz.

hedef ve amaçlarinin şampiyonluk olmasi gereken tüm rakiplerimizin fenerbahçeye karşi bu sezon bilinçli olarak birleşmelerinin tek nedeni , fenerbahçenin büyüklüğünden kaynaklanmaktadir.

başta sportif olmak üzere, altyapi, ekonomi , kurumsal kimlik değişimi ile fenerbahçenin rakipleri ile arasinin açilmiş olmasi , bu çekememezlikten kaynaklanan birleşimin odak noktasidir.

fenerbahçenin bu sezon üçüncü kez üst üste kazanacaği şampiyonluk , tüm rakiplerin korkusu olmuş , elde edilecek bu başari ile rakiplerle aranin daha da açilacak olmasi bu ortak hezayaninin doğumunu sağlamiştir. ve de bir bakima fenerbahçe bir tarafta , diğerleri diğer tarafta olarak sürdürülen bu yarişta ,fenerbahçenin üst üste üçüncü kez şampiyonluğu kucaklamasina engel olunmuştur.

belirttiğimiz bu gerçekler işiğinda fenerbahçe spor kulübü olarak biz başkalarinin alin teri ve başarisini görmemezlikten gelmiyoruz. onlarin da alin teri ve emeklerini ortaya koyuyoruz.

ancak bizim alin terimize karşi yillardir elde ettiğimiz her başari sonrasi oluşturulan cephe ve ortak eylemlerde günden güne artarak sürmektedir. bu durum ve rakiplerimizin duruşu da fenerbahçenin nerelere geldiğini ve ne gibi hedeflere ulaştiğinin kanitidir.

ne yazik ki fenerbahçeye karşi kendi aralarinda bütünleşen rakiplerimize yeri gelmişken şunu hatirlatmak istiyoruz ki ; fenerbahçe camiasi ve taraftari ile daha da bütünleşip önce 100.yilinda şampiyon olacak ardindan daha önce belirlediği tüm hedeflerine ulaşacaktir.

fenerbahçe spor külübü olarak biz tek gücümüzü camia ve taraftarimizdan almaktayiz. bunun bilinci ile de taraftarimizin verdiği bu desteğe teşekkür ediyoruz.

fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adi konamaz.

fenerbahçelilere ve kamuoyuna saygiyla duyurulur.

fenerbahçe spor külübü yönetim kurulu
------------------------------------------------------------------------
içinde "şampiyonu tebrik ederiz" cümlesi geçmeyen açıklama. bir galatasaraylı olarak, fenerli arkadaşlarımının hatrına, fener bu mantalitiyle nereye kadar varabilir diye üzülüyorum, zira memleketin azınsanmayacak parasını, yabancı futbolcu alarak dışarıya akıtıyorlar. bari değsin.bi de şu var:

http://www.milliyet.com.t...06/05/15/son/sonspo14.asp
(bkz: öğren de adam ol aziz)

edit: ayrıca, fenerbahçe camiasının "bize karşı birleşildi" ya da "bakın son maçta puan kaybettik, demek bizi kollamıyorlar" demesini de haklı görmek zor geliyor. birinci olarak fenerbahçe'ye karşı birleşilmesini fenerbahçe kendi istemedi mi? ne bekliyorlardı? "fenerbahçe cumhuriyeti, atatürk fenerbahçeliydi" gibi söylemler yanına bir de "havuzdan çıkarız, kulüpler birliğinden ayrılıyoruz" hareketleri, herkesin başkan seviyesinde katıldığı klüp toplantılarına asbaşkan göndermeler, kendileri dışında kimsenin menfaatini düşünmeden ortaya attıkları sınırsız yabancı oyuncu gibi istekler sonrası ne olacaktı ki? bir takımı tutmamak ya da tuttuğu takımın rakibini sevmemek bir şey, ama fenerbahçe'yi tutmayan neredeyse herkes fenerbahçe'ye nefret besler hale geldi. bunu kıskançlık ve başarıya gıptayla açıklayan sarı lacivertliler tam olarak hangi başarıdan bahsediyorlar çok merak edilesi. 2 sene kazanılan şampiyonluk bırakın türk futbol tarihini, fenerbahçe tarihinde bile çok inanılmaz bir başarı sayılabilir mi?