bugün

bir lisede yaşanabilecek en dumur olaylar

okulda tatbikat yapılacaktı. sivil savunma alanına önem veren bir hocamız olduğu için tatbikatlar ciddiye alınırdı, itfaiye ve ambulans falan gelmişti.
sınıflara geçildi, bir sonraki derste rastgele bir anda siren çalacak dendi. tabi ne zaman çalınacağı bilinmiyor. sınıftayız, hoca gerekli uyarıları yapıyor. bir anda herkes dışarı koşuşmaya başladı, ne siren var ne başka bir şey. tahliye tamamlandıktan sonra hocaya sorduk, okulun sireni bozukmuş. varan bir bu oldu.
bir sonraki aşama üçüncü kattan mindere atlama ve güvenlik ekipmanı ile aşağı inmekti. hoca ve bir itfaiye eri üçüncü kattan kayışlarla aşağı indi, mindere atlama faslına geçildi. ilk atlayan itfaiye eri minderin ortasında durdu. ikinci itfaiye eri ise oturur pozisyonda atlamaktansa çivileme atlamayı tercih etmesi sonucu minderden sekip yere düşmesi varan iki oldu.
en son aşamada yangın söndürme vardı. itfaiye erleri yangın söndürücüyü yüzeye değil de kaynağa sıkın diye uyarmasına rağmen kimya hocası alevlerin ucuna sıktı. varan üç bu oldu.
güler misin ağlar mısın derken rüzgarın etkisiyle üstümüze gelen yangın söndürücü nedeniyle boğuluyorduk, bu da varan dört oldu.