bugün

mavi ekran hatası nasıl düzeltilir

hiçbir mavi ekranın (eğer sistem dosyaları ciddi anlamda zarar görmemiş ya da crypte olmamış ise) çözümü format değildir.
bilgisayar bilgisi format atmaktan ibaret olan dangalakların dinlenmemesi gerekir böyle bir durumda.
en basit çözüm yolu bilgisayarınızın açılışında F7-F12 (bilgisayarın biosuna göre değişiklik gösteren) tuşlarından birisi ile güvenli modda açılıp açılmadığını kontrol etmektir. eğer ki güvenli modda açılıyorsa sistem geri yükleme yapılarak hatanın alındığı tarihte ki yüklenen program, güncelleme var ise o tarihe geri alınıp sorun çözülebilir.
yok güvenli modda açılmıyorsa, şimdi ki yeni sistemlerin hepsinde bulunan recovery uygulanır. o da bilgisayarınız ile birlikte verilen sistem cd' si ile yapılır. recovery format atmak için değil sistemde ki hataları onarmak için yapılır.

mavi ekran hatası sadece işletim sistemi hatası değildir. ram bellek, grafik kartı, işlemcinin fazla ısınması gibi sebepler ile de mavi ekran hatası alabilirsiniz.

bu yüzden sözlük barzolarının dediklerini dikkate almamak gerek, şu an türkiye' de "format atmasını bilen" herkesin bilgisayar uzmanı olduğunu göz önünde bulundurursak, profesyonel kişilerin müdahale etmesi en iyi seçenektir.