bugün

kara hilal

yazdıkları okunan, üslubu düzgün, sağcısı-solcusu seveni olan ve bildiğim kadarı ile de konya da öğretmenlik yapan yazar bir bünyedir kendisi.

bir ara tesadüfen bakmıştım başlığına sol frame de görünce, epeyce bir zaman oldu. tam hatırlamıyorum ama şuna benzer şeyler yazılmıştı;

"yazılarını verdiği linklerle kanıtlayan, doğru söyleyen abimiz"

dediğim gibi tam bu şekilde olmayabilir ama aynı şeyi anlatan bir entry idi. diğer yazılanları okudum, cidden sağcısı-solcusu, dincisi-ateisti hep olumlu şeyler yazmışlardı. merak ettim baktım künyesine. önce en beğenilenlerden başladım sonra son girdiklerine baktım. yetmedi bir de detaylı aradım.

cidden yazdığı birçok şeyde kanıtlar sunmuş, alıntı olan yazılarında linkleri vermiş. hatta uzunca entrylerin çoğu alıntılı. çalmış demiyorum yalnız, alıntı. bunu da söylemiş, linkler vermiş.

pek normal buraya kadar.

yalnız uzunca bir aradan sonra bu akşam bir entrysi ile daha karşılaştım. malumunuz bugünün konusu kürt lerin 5000 yıllık tarihi.

kopyala yapıştır tarihidir demiş, ve linkinide her zamanki gibi vermiş.

ben beklerdim ki kara hilal, o hepimizin bildiği kara hilal, otursun, uğraşsın, desin ki; "sen böyle demişsin, bu böyle değil şöyledir." ama yok, direk; "kopyala-yapıştır tarihidir."

ee bu da ayıptır, insanın kendiyle çelişmesidir. sen değil misin hocam, yazılarının çoğunda alıntı yapan. bunu da söyleyen! başka birinin bir takım bilgileri kopyalayıp sözlüğe yapıştırması neden ilginç geldi?

kürt değilim, hatta çok istememe rağmen bulunduğum çevremden ötürü hiç kürt arkadaşımda olmadı. hatta sizin deyimizile safkan türk'üm de.

ama ayıp'ın lehçesi, ırkı olmaz. ayıp, aşağı mozambik'te de ayıptır.

umarım öğrencilerine de aynı şeyleri söylemiyorsunuzdur...