bugün

bir alevi olarak ibadethane cemevi değil camidir

Kafalarının içinin ne ile dolu olduğunu merak ettiğim bir zihniyetin, sike sürülmeyecek akıllarıyla yaptıkları tespite bak hele.
Bir türlü anlam veremiyorum arkadas.

sizin kafanız bu kadar mı çalışıyor yahu? aklınız alıyor mu sizin koskoca islamı 5 şarta bağlayıp üzerine bin tane uyduruk hadisler süsleyip, kuran budur böyle yaşayacaksın, buraya gideceksin, bunu yapacaksın demek.bu nasıl bir sığlıktır.

bak hele açılan başlığa bak. bir alevi olarak demiş birde. aleviliği zerre kadar anlamamış, üzerine bide asimile olmuş, silinmiş, allahın eziği, gelmiş buraya bütün alevileri itham altında bırakıyor. kusura bakma arkadasım, sen bu kadar sığ isen, ben de bu kadar kabayım. kimin haddine böyle bir şey söylemek. aleviliği sizin gibi asimile olmuş puştlara yedirmeyiz. devletin güttüğü mahluklar sizi. yüzyıllardır mücadele ettik biz bu egemen anlayışla, hala yılmadık. yılmayacağızda. camiyi falan unutun olum. yok cami falan. alevilerin ibadethanesi cemevidir. zoruna mı gidiyor? gitsin amınakoyayım. gelmiyoruz lan camine. al senin olsun cami. ben sana diyormuyum gel cemevine. gelme olum gelme. sen zaten bu kafayla gelsende bişey olmaz. sinirlendiriyorsunuz adamı ya.

en nihayetinde, götten uydurulmuş, altı bomboş olan bir önermedir. üstelik bu önermeyi desteklemeye çalışan, başlığı açanda daha fena bir haldedir. cahildir. hatta dik alasıdır.

önce gidin, öğrenin efendim. alevilik neymiş ne değilmiş. sonra zaten bu tarz şeyleri düşünmenin bile utanç verici olduğunu göreceksiniz. bakın düşünmenin diyorum, söylemenin demiyorum.

insanların birbirlerine doğrularını dayatmadığı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir türkiye özlemiyle... hadi eyvallah.