bugün

13 mayıs 2014 soma maden ocağı kazası

amk ülkesinde insan hayatı o kadar değersiz ki 200 kişiden 1000 kişiye kadar sayılar duyuyoruz madende kalan. 157 işçi gerekli tedbir alinmadigindan hayatini kaybediyor. ozellestirmeler yetmiyor, bazi amk cocuklari daha fazla kazansin diye taseronculukla ilgili hicbir duzenleme yapilmiyor. muhalefetin verdigi onerge ne olursa olsun aninda reddediliyor.

bir tane amk cocugu cikmis hala hicbir sucu ustune almadan hayatini kaybeden iscilere sehit diyor. o koltukta kac yildir ne bok yemeye oturdugunu soylemiyor. olumu guzellestirmeye calisiyor.

profesorler cikiyor televizyona almanya da da aynisi oluyor diyor. karbondioksitten olum guzel olum diyor. bir tane allahin kulu da cikip firmanin sucu ne? hangi tedbir alinmamis? demiyor.

baska bir tanesi madencilerin kaderinde var diyor. bir ulkenin basbakani ciddi ciddi kendi ulkesindeki iscilerin olumune kader diyor. madenin genel mudurunun esi akp belediyesinde baskan yardimciligi yapiyor.

oyle bir duzen kurulmus ki, somurulen somuruldugunun farkinda degil. maktul katilinin farkinda degil. hicbir haber kanalina guven yok. bilgiler once basbakanliga sonra medyaya ulasiyor. olan garibana oluyor.

madendeki iscilerin aileleri korku icinde. en az 157 aile babasiz kaliyor. taner yildiz hala istifa etmiyor. salt kar amaciyla kurulmus bir sirketin denetimsizliginin sorumlulugunu almiyor. bir insan onurunu ne kadar ayaklar altina alabilir canli canli sahit oluyoruz.

sebep olan, onlemesi gerekirken bazi cikarlar icin onlemeyen, denetlemesi gerekirken denetlemeyen, taseron sisteme karsi verilen onergeyi, soma madenleriyle ilgili yonergeyi reddeden tum orospu cocuklarina bin bela okuyorum.