bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Ah be sözlük... dis cektirmek Çok feci bir sey oldu benim icin. Bu hafta estetik uğruna sapasağlam 2 dişimi cektirdim. Neymiş on dişlerim çok ondeymis yer açmak için köpek dişlerinin arkasındaki dişlerin çekilmesi gerekiyormus...
Neyse fiziksel olarak hiçbir acı hissetmeden cektiler dişimi( allah yukarda valla adamın eli çok hafifmis.) Ama ruhen o acıyı tarif edemem...Bu aslında kucuklugumden gelen bir şey sözlük. Süt dişlerimi birer birer kaybedince de böyle hissetmistim biran evvel çıksın diye günde 2 bardak süt icerdim. Dişlerimi kucuklugumden beri çok düşkündüm. Cektirdikten sonra içimden bir parça koptu gitti sanki. Doktor dişini görmek ister misin dedi evet dedim verdi o güzel dişimi. Ne kadar da güzel, bir çift kök ne kadar da sağlıklı bir durumda bana bakıyordu. Ictigim onca süt boyuma değil de o güzel dişlerinin köküne gitmiş olduğunu o an anladım. Sonra aldı elimden, napacaksiniz dedim: iznin olursa dişçilik okuyan öğrencilerim var dedi onlara vericem. Bunu duyunca acim bur nebze azaldi sozluk. Tabi dedim mutlu olurum çöpe gidecegine eğitime katkı sağlamış olurum dedim verdim dişimi.
Ah Be sözlük, giden disin yeri doldurulamaz ama su gercek beni bir nebze rahatlatiyor: şimdi benim dişlerim dişçi adaylarının ellerinde inceleniyor ona bakılarak ders alınıyor. (bkz: avunmak)