bugün

level

Sitesinden el değişimini açıklayan dergi.

Vogel Burda'nın Doğan Burda'ya satışı hakkında resmi duyuru.

Birçoğunuzun bildiği üzere Level, RPS2D, CHIP ve ITB gibi markalara sahip olan Vogel Burda, yani şirketimiz, Doğan Burda'ya satıldı. Buna bağlı olarak birtakım köklü değişiklikler yaşandı. Öncelikle bu gelişmelerden sizi haberdar etmek istiyoruz.

ilk olarak, ne yazık ki Resmi PlayStation 2 Dergisi'nin Eylül sayısı piyasaya çıkmayacak. Mali problemlerden dolayı şimdilik bu dergiyi üç ayda bir çıkacak olan bir özel sayı olarak konumlandırdık. Ancak Doğan Burda'daki gelişmelere göre yeni yıldan itibaren bu konuda size, PlayStation severlere bir sürprizimiz olabilir. Bu noktada altını çizmek istediğimiz bir şey var: Resmi PlayStation Dergisi'nin bu sayısının çıkmamasının ya da üç ayda bir çıkacak olmasının nedeni şirketimizin Doğan Burda'ya satılması değil. Bu, -mali problemler nedeniyle- uzun zamandır planladığımız bir şeydi.

Level Dergisi'nde de bu süreçte bazı değişiklikler yaşandı ve çalışma arkadaşlarımızın bir kısmıyla yollarımız ayrıldı. Gerek Vogel yönetiminin, gerekse çalışma arkadaşlarımızın bazı istekleri doğrultusunda yaşanan bu ayrılıktan sonra Level Dergisi son halini aldı: Bundan sonra Level ve Resmi PlayStation 2 Dergisi'nin Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini Fırat Akyıldız yürütecek.

Bu kritik dönemde, Level ve Resmi PlayStation 2 Dergisi'nin Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini üstlenen Fırat Akyıldız'a ve Level Dergisi'nde emeği geçen ama bir şekilde bizle yolları ayrılan değerli çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz, desteğimiz onlarla olacak.

Level, eski mizacını koruyarak "eskisinden çok daha güçlü bir şekilde" yoluna devam edecek.

Serbest Yazar / Editör kadrosunun son halini ve Ekim sayısından sonra planladığımız değişiklikleri / sürprizleri yakın bir gelecekte sitemizde duyuracağız.

Bugün itibariyle ayrılıklar ve yeni görev tanımları resmiyete / kesinliğe kavuştuğundan, eski çalışma arkadaşlarımızın Level Forumları'na yazmış oldukları veda mesajlarını -forum kurallarına uygun bir şekilde, reklamlardan arındırılarak- yayınlıyoruz:

Sinan Akkol:

Arkadaşlar, üzülmeyin ya bu kadar, henüz 100% ayrılıyoruz diye bir şey yok... Büyük bir ihtimal var, evet, ama bakın 10 yıllık Level arşivini söz verdiğimiz gibi hazırladık, veriyoruz eylül sayımızla. Bomba gibi bir sayı geliyor yine!

Ayrıca Fırat OPS2M'i yıllardır neredeyse tek başına idare ediyor, ondan önce de çok uzun süre GamePro'yu idare etmişti.

Level'ı başarıyla devam ettirebilecek birisi daha varsa o da Fırat'tır!

Gelişmeler için burayı, eğer buraya erişiminiz iptal edilirse bloglarımızı takip edebilirsiniz.

Tuğbek Ölek:

Arkadaşlar biz her şey resmileşmeden bir açıklama yapmak istemiyorduk. Ama siz her zamanki gibi bir yerlerden kazıyıp bulmuşsunuz haberleri. Bu durumda erken bir vedadan başka yapılacak bir şey yok. Evet Level ülkemizdeki başarılı dergilerden biri ve bugüne kadar herhangi bir kriz yaşamadı. Ama iş dünyası çok farklı bir yer ve şirketlerin ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Zaten Vogel Burda ve Doğan Burda Rizzoli kardeş şirketlerdi. DBR'nin Vogel'i bünyesine katarak güçlenmek istemesi de, Vogel'in bu birleşme ile daha büyük bir grubun olanaklarından faydalanmak istemesi de çok doğal. Bu birleşme bence de Vogel'in dergilerini güçlendirecektir.

Biz tamamen kişisel sebeplerden farklı bir yoldan gitmeye karar verdik. Bugüne dek her zaman haklarımızı kollayan yöneticilerimize de, nerdeyse 8 senedir ekmeğini yediğim bu şirkete de bir kızgınlığım yok, tersine müteşekkirim. Onlar bu şirket ve dergileri için doğru olanı yaptılar. Ne yazık ki bu doğrular bizim uyum sağlayabileceğimiz doğrular değildi. Bu yüzden hem kendimizi hem de dergimizi düşünerek böyle bir karar aldık.

Bundan sonra Level'ı yönetecek olan Fırat'ın işi zor olacaktır. Ancak o çok daha zor ortamlarda başarılı işler yapmış biri olarak bunun üstesinden gelecektir. Elbette Level aynı Level olmaz. Fırat'ın kendi çizgisini oluşturup, farklı bir güzellik yakalayacağına eminim. Bizden aldığını devam ettirmekle yetinmeyecektir. Ama bana sorarsanız bu kötü değil iyi bir şey.

Sanırım bu Level forumuna attığım son mesaj olacak. Hepinize yıllardır bu sayfalardan ettiğimiz hoş sohbetler için teşekkür ederim. Ara sıra kimilerinizle tartışsak da umarım hiç birinizi kırmamışımdır şu yedi sene dokuz ayda. Level'a olan vedamı Eylül sayısına saklıyorum. Yaklaşan gelişmelerden habersiz, tesadüfen de olsa bir veda sayısı hazırlamış gibi olduk sizlere.

Lütfen bu sayıyı ve Level arşivini kaçırmayın. Bugüne dek dergi sayfalarından sizlerle paylaştıklarımızın daima elinizde olacağını bilmek bizi mutlu ediyor.

Ayrıca bu değişim hoşunuza gitse de gitmese de bu sayfalardan Level'a kırıcı şeyler yazmamanızı rica ediyorum.

Tekrar görüşene kadar, kendinize çok iyi bakın...

Serpil Ulutürk:

Türkiye medyasında olup da bu kadar uzun zamandır aynı yayın kuruluşunca, aynı dergide, aynı ekiple çalışabilmek sadece Level'ın ve dolayısıyla Vogel'in çalışanlarının sahip olduğu özel bir şey gibi gelirdi bana, öyleydi de. Ama bir noktada sona ermesi doğaldı.

"Level'da yazdığım son sayı" diyerek, severek saklayabileceğim, bence çok anlamı olan bir Eylül sayısı hazırladık size.

Bundan sonrasını üzülerek filan değil heyecanla bekliyorum, size de aynısını öneriyorum. Hem Level için hem dergiden ayrılan bizler için yeni bir dönem başlıyor. Yazılıp okunacak milyonlarca sayfa var önümüzde...