bugün

kız öğrenci ile erkek öğrenci aynı evde kalamaz

kendini bilmez insan beyanatıdır. 'sen kimsin?' diye sorarlar adama. inancınız, örfünüz, adetiniz ne olursa olsun eğer birazcık aklınız var ise bu cümleyi destekleyemezsiniz. Bu adam bize uyguladığı her yasak için halkı arkasına alacak bir bahane uyduruyor, türk örf ve adetlerini, islam inancını bahane ediyor ve malesef hepimiz buna inanıyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığından başka bir şey değil bu. yavaş yavaş tüm hak ve özgürlüklerimizi elimizden alıyorlar, hem de göz göre göre, bize istete istete.

Bak arkadaşım, bugün senin istediğin, inandığın, benzer düşüncelerini paylaşan bir hükümet başta olailir, bu kısıtlamalar senin yıllardır hayallerini süsleyen şeyler de olabilir, fakat gün gelir devran döner, senin onaylamadığın, görüşlerine taban tabana zıt olan bir hükümet gelir, sana dini yasaklar, konuşmayı yasaklar nefes almayı yasaklar, ağzın açık bakar kalırsın, ses çıkaramazsın. adamlar bunun yolunu açıyor farkında değilsin. iyi düşün, bugün oynaya oynaya kabul ettiğin yasalar/yasaklar, yarın ananı ağlatacak haberin yok. ucu sana dokunmuyor sanıyorsun ama, dokunacak emin ol.

içki yasağını 'oh çok iyi oldu gavurlara, içmesinler haram günah' ve yahut 'sen istediğin kadar yasak koy ben eve stok yapar içerim, şerefine tayyip' diye karşılayan arasında fark yoktur benim gözümde. ikisi de yeterli tepkiyi gösterememiş olayın önemini ve derinliğini kavrayamamıştır. zaten bizim en büyük hatamız da bu bencilliğimiz değil mi? bize zarar vermedikten sonra dünya umrumuzda olmuyor. fakat gün gerçekten uyanma vakti, farkına varma, düşünme vakti. yoksa çok geç olucak. Cumhuriyet gazatesi reklamıymışcasına fakat Cidden soruyorum, tehlikenin farkında mısınız?