bugün

tol

Son yıllarda okuduğum en sağlam kurgulardan bir tanesi. Hangi tarafta olduğunuza değil bulunduğunuz tarafı adaletle ve hakkıyla savunup savunamadığınıza önem verenlerdenseniz eğer kesinlikle edinmeniz gereken bir eser.

Hani şiirle dile getirilemeyecek kadar detaylı ve tematik bir şeyler anlatmak arzusundaysanız ama şiirsellikten ve zekanızdan da taviz veremeyecek kadar idealistseniz işte böyle bir roman yazmak düşer size de.

Roman dedim gerçi ama romandan ziyade uzun bir hikaye tadında olmuş, en büyük eksiği de bu zaten, takribi 250 sayfa kadar.Yani bir oturumluk diyebiliriz. Gerçi bu, bir taraftan eleştiri konusuyken diğer yandan bir yazar için kesinlikle söylenebilecek en büyük iltifatlardan bir tanesi.

Geriye kalan tek soru şu: böyle bir romanı, içeriğini ve akıcılığını koruyarak 600,700 sayfaya yayabilir mi? eğer ki bunu başarabilirse gerçekten de türk edebiyatı büyük bir kalemi bünyesine kattı diyebiliriz.

Velhasıl öyle bi yazar ki; okuyup bitirdiğimiz vakit kendisiyle beraber; (bkz: oğuz atay)ı, (bkz: adalet ağaoğlu)nu ve (bkz: yılmaz odabaşı)nı da yad edebiliyoruz aynı anda ve bu kesinlikle tüm kitapseverlerin
ihtiyaç duyduğu bir şey.