bugün

faşist ve faşizm tanımları

falanjizm, ispanyol ırkçılığı demektir.
reksizm, belçika ırkçılığıdır.
gardizm, rumen ırkçılığına verilen addır.
nasyonel sosyalizm veya nazizm de alman ırkçılarının ideolojilerinin ismidir.

faşizm de, italyan ırkçılığıdır. eski italyan kabadayılarına facio denirdi. faşizm ismi de oradan gelmektedir. bundan da anlayacağımız üzere, faşizm evrensel değil yerel bir kavramdır. yani bir türk'e çıkıp da faşist demek mantıksız bir eylem olur hâliyle. "peki ne diyecez hemşerim?" diye soracak olursan:

- türkçü. sadece türkçü. çünkü, türk ırkçılığına da türkçülük denir. yukarıda saydıklarımın aksine bu ideolojinin isminin sonunda fransızca'dan gelen "-izm" gibi yabancı kökenli bir ek yoktur. çünkü türkçülüğün temelinde arınmış türkçecilik ilkesi bulunmasından ötürü öztürkçe bir isim seçilmiştir kendisine.
demek ki neymiş? türk ırkçılığının adı türkçülükmüş. diğer avrupa milletlerindeki ırkçılıklar gibi temellerini fransız ihtilali'nden veya 20. yüzyıldaki ideologlarından değil de, türk milletinin temel dinamiklerinden ve kültüründen alan, kökeni tâ orta asya'ya ve batı hun imparatorluğu devrine kadar uzanan çok eski bir ideolojiymiş. bilinen ilk türkçü de çiçi yabgu imiş.

ayrıca türkçüler, yukarıda belirttiğim üzere kendilerinin italyan ırkçılarıyla eşdeğer görülmelerinden ve onlarla aynı isimle anılmaktan hiç de hoşnut olmazlarmış!

sayın kızıl komünist, sayın yeşil dinci, sayın para düşkünü liboş, sayın entel görünmeye çalışan troll, sayın batı özentisi yılışık genç!
tüm bunlar, sizin içindi.
umarım okumuşsunuzdur.