bugün

düşük model cep telefonundan utanmamak

en anlamsız teknoloji ürünü olarak gelmiştir bana hep. bilgisayar teknolojisi ilgimi çekmekte fakat cep telefonu gibi bir aletin amacı dışında bu kadar şey içermesini yadırgıyorum 85 doğumlu biri olarak, zaten cep telefonu olmayan yıllarda yaşadım. olmazsa olmaz diye birşey yoktur. önce insan kafasından bir ihtiyaç uyduruyor ve sonra o ihtiyacı olmazsa olmaz olarak kabul ediyor.

misal ben ailemin bütün zorlamalarına karşı en sonunda pes edip almalarına izin vermiştim. bozulmadan bozulmaya değiştiririm hep. bence böylede olmalı.

ne zaman kullanılmaz hale gelir, o vakit değiştiririm. o kargacık burgacık aletten internete gireyim, belinde fıtık olan arkadaşımın mr'ını çekeyim, arkadaşımın giysisi üzerindeki radyasyon seviyesini tespit edeyim gibi düşüncelerim hiç olmamıştır.

şu anda kullandığım eski bir model. asla ama asla bozulmadıkça değiştirmem. maddi durumum oldukça müsait.

ayrıca hali hazırda kullandığım telefonun bile hiçbir fonksiyonunu bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum. beni konuşturuyor mu? konuşturuyor. eh o zaman fazlasına lüzum yok.

ama iş adamları, genel müdürler, bilgi işlem müdürleri, kısacası yoğun iş temposu içerisinde olan insanların gelişmiş telefon kullanmasını anlayabiliyorum.

hemen cevaplaması gereken mail olur falan, girer cevaplar telefonundan vs... vs...

ama sokaktaki simitçinin blackburry veya iphone gibi telefonlarının olmasını yadırgıyorum açıkçası. çok saçma geliyor