bugün

hayata dair iç burkan detaylar

telefonuma az önce gelen şu mesajdır:

''erkeğin aldatması ile kızın aldatması arasıdaki fark; sevgilisi olunca dayak yiyen kız ile 18 inde kerhaneye götürülen erkeğin eğitimiyle ilgilidir, yoksa bir fark yoktur-ekşiden alıntı.''

mesajı gönderen liseden bir arkadaşım. kocası onu aldattı, boşanma süreci devam ediyor. bu kız lisede sıra arkadaşımdı. tüm öğretmenlerin gözbebeğiydi, hali tavrıyla herkesin hemen dikkatini çekerdi. oldukça zeki ve akıllı bir kızdı, eğlenceli ve sevgi dolu. pek ders çalışmazdı, kitap okurdu daha çok, düşünürdü, sabahlara kadar uyumaz düşünürdü. kendine bir soru sorar ve cevabını arardı, felsefe yapardı yani. en çok da benimle, bir gün böyle derin konulara dalmış çıkamıyoruz, birden 'biz deli miyiz yoksa raison', dedi ciddi ciddi. 'yok yok deli değiliz' dedim aynı ciddiyetle. sonra kendimize gülmekten öldük. liseden sonra itü endüstri mühendisliği'ni kazandı, mezun oldu. evlendi.

3 yıllık evliliğinin ardından bu güzel beyin aldatmayı sorguluyor, hatayı nerde yaptığını bulmaya çalışıyor belki, toplumun değerlerine saydırıyor, adaletsizliğe. şimdi bu güzel ruh, bir orospu çocuğunun açtığı yaralar ile dolu.

evet, güzel başlayan hikayen böyle devam etmemeliydi serpil. çok üzgünüm.