bugün

güven bana

iki yarışmacının para kokusuna olan dayanıklığının kırmızı düğmelere basma yarışı olarak sınandığı, ilk kimin rencide olacağının belirlendiği yarışma.

facebookta konuşulduğu için farkettim ve videoyu izledim, olay; bir genç kızın kendi ve kardeşinin eğitimi için paraya ihtiyacı olması ve bunu karşılamak için çalışan ailesine yardım etmeye çalışmasıydı. Şuana kadar herşey güzel, doğru, güven çok önemli evet. kızın tek söylediği para değil, insanlara güvenin önemine parmak bastı buda güzel.

fakat benim anlamadığım bu kız kendi yazmış facebook profiline, yok soyak sitesinde oturuyoruz yok arabam (nissan micra) yok boğaziçi, yok kanada vb.

e kardeşim tamam güzel söyledin yarışmada para konusunda olan ihtiyacını ama bir zahmet gerçekten ihtiyacın olup olmadığından emin olalım. annen 17 yıl aradan sonra çocuklarını okutmak için çalışıyor ama çocuklar kanada olsun özel araba olsun hayatın tadına varıyorlar, annenin işi zor.

güven konusunda söyledikleri ise kısmen doğru, yanlış olan kısım ise bunun bir yarışma olması ve format bakımından acı olsada o adamın para kazanabilmek için o hareketi yapmak zorunda olması. evet son soruya kadar gidilebilir ama adam açık söyledi "30bin tl benim iki yıllık maaşım" diye.

kahramanlarımızı doğru seçelim güzel seçelim, söylenenlerin doğruluğu kadar inandırıcılığıda çok önemli.