bugün

samsung galaxy note 2

kullandığım cihazdır zira bilgisayardan farkı yoktur. şarj konusundaki problemleri kesinlikle çözmüştür samsung şöyleki ben oyun oynayıp internete girerek 2 günü rahat çıkarabiliyorum sabahtan şarjdan çıkarıp akşama kadar dokunmadığımda %7 %8 kaybediyor cihaz. ayrıca 2 gb ram 1.6 ghz 4 çekirdekli işlemci ile android buluşunca harbiden ortaya bir canavar çıkıyormuş bunu anladım. cihaza güncelleme geldiğinde ios gibi cihaz yavaşlamıyor aksine daha hızlanıyor. cihazın büyüklüğünü dert edenler için kesinlikle bir sıkıntı yaratmıyor aksine çok işe yarıyor bir artı oyun oynarken internette gezinirken ders çalışırken grafik çalışması yaparken samsung'a dua ediyosunuz böyle büyük bir cihaz yaptığı için. bu cihazdan sonra elinize iphone aldığınızda iphone kibrit kutusu gibi geliyor. tek el kullanımda da hiç bir sıkıntı çıkarmıyor. kalem ise bir çok konuda işe yarıyor özellikle öğrenci veya iş adamıysanız bu kalemi sık sık kullanıcaksınız demektir. bu cihazın yapamayacağı şey yok cidden. iphone ile karşılaştırmak saçmalık çünkü apple daha bu cihazla yarışabilecek bir cihaz çıkarmadı ha sen nereden bilirsin godoş diyecekler için yaptığım işlerde bana sağladığı artılardan dolayı 2g'den beri apple kullanmaktayım 4s'imi satıp bu cihaza geçtim 5'i de bir süre kullandım kesinlikle note 2 daha stabil ve daha çok işe yarıyor.

iphone 5 ile kesinlikle karşılaştırmayın zira iphone 5 note 2 ile yarışabilecek bir cihaz değil. piyasada bu cihaz varken iphone 5'e para vermek ancak telefonu hava atmak için kullananların yapacağı şey olsa gerek.

ayrı bir iphone karşılaştırması yapacak olursak:
Ben iPhone eski fanatiği olarak konuşucam. 2G'den beri iPhone kullanıyorum en son 4S'im vardı ve onu verip Galaxy Note 2 aldım ve verdiğim karardan bir an bile pişmanlık duymadım. Şunu anladımki iPhone jailbreak olmadan bir kafes ve verilen parayı haketmeyen bir cihaz. Note 2 ile birlikte kafama göre film, müzik, ödevlerim için gereken PDF v.b. dosyaları özgürce herhangi bir programa(itunes) gerek duymadan atmaya kavuştum, Bluetooth'a, kafama göre zil sesi yapmaya kavuştum, internet üzerinden herhangi bir forumda görüp beğendiğim uygulamayı hiç bir store'a gerek duymadan yüklemeye kavuştum, ücretli olan güzel uygulamaları jailbreak yapmadan ücretsiz yüklemeye kavuştum, sbsettings olmadan ayarları kolay ve hızlıca değiştirmeye kavuştum, dosyalar üzerinde jailbreak olmadan istediğim gibi değişiklik yapmaya kavuştum, internetten beğendiğim bir videoyu, mp3 veya başka bir dosyayı ekstra program yüklemeden indirmeye kavuştum ve buraya yazarsam yazımı baya bir uzatacak bir sürü şeye kavuştum. iPhone kaliteli bir cihaz evet fakat kullanıcısını zincirlere vuruyor. Ben Note 2 ile özgürlüğü tattım resmen gidiyorum arkadaşımın bilgisayarında beğendiğim bir dosyayı bir çok yol üzerinden(USB connect, Wifi connect, DropBox, Kies Air v.b.) telefonuma atıyorum ki bunu iPhone ile yapmak imkansız iTunes dosyalarınızı sıfırlıyor başka birinin bilgisayarından dosya almaya kalktığınızda. Note 2 aldığımdan beri Laptop'u daha az taşımaya başladım. kalemi gerçekten çok fazla işe yarıyor zevk ve eğlence için bile kullanılabiliyor. Ayrıca şarj süreside bir çok cihaza göre çok iyi ve yeterli seviyede kullanımda 2 günü çıkarır ki iphone ile karşılaştırmak bile hata. Ayrıca cihazın ekran büyüklüğü bir sıkıntı değil büyük bir artı kullanmaya başladığınızda bunu farkedeceksiniz ve taşıma da problem olmadığını anlayacaksınız her türlü pantolonumla kullanabiliyorum taşıyabiliyorum.
Ha iPhone 5 hakkında konuşucak olursak ben 5i de elime aldım 4S kullanırken ve 4S ile arasında hiç bir fark göremedim yani 4S'ten sonra büyük bir aşama kaydetmiş bir cihaz değil sadece ekranı uzamış fakat hala yetersiz bir ekran boyutu Note 2'yi elinize alırsanız hissedersiniz zaten iPhone'daki ekran yetersizliğini.
Benim bu konuda görüşüm böyle.

Ayrıca şu videoları izlemek size bir fikir verecektir.
https://www.youtube.com/watch?v=vI-Rbm-m5Kk
https://www.youtube.com/watch?v=eRE3EH9enK8
https://www.youtube.com/watch?v=NxnGBpeA7-Y
Ve
aynı anda 2 işlem, Pop-up Note, Pop-up Browser, Pop-up Video, Aynı anda iki işlem gibi iPhone'da bulunmayan özelliklerini araştırın eminim hoşunuza gidicektir.