bugün

windows mobile

piyasadan yavaş yavaş... ne yavaşı beee, ışık hızıyla silinen telefonlardır. gelecek bir 5-10 sene piyasaya android hakim olacak sonraki 15-20 yıl ios* herkesin alıp kullanabildiği bir işletim sistemi olacaktır.* bundan sonrasındaysa tabuları yıkacak işletim sistemlerinin çıkacağını düşünüyorum. architectus tekno bülten den bildirdi... sendeyiz birand...

bildiri; piyasadan silineceğini öngördüğüm işletim sistemi windows mobile dır. windows phone, windows mobile değildir. bazı kişiler windows phone a da laf ettiğimi sanmışlar. o nedenle belirtme gereği duydum.

ancak hazır bunu burada bildirmişken windows phone un da çok uzun soluklu bir işletim sistemi olacağını sanmadığımı söylemeliyim... en azından şuan ki formuyla. çünkü emin olun zaten arayüz olarak beğenilen windows mobile ı grafik olarak güzelleştireceklerine çocuk oyuncağı gibi basit grafiklere sahip olan yeni bir işletim sistemi ortaya çıkardılar windows phone ile. o nasıl basit bir ana menüdür öyle... tamam kullanışlılık önemli bir kriter ancak vur dedin mi öldürülmez ki yani! işte bu sırf farklılık olsun diye fazla düşünülmeden oluşturulan windows phone sistemli telefonlar sadece geçici bir heves olacağa benziyor.