bugün

istanbul u kazanan üniversitelilere tavsiyeler

evet gençler öncelikle alayınızı tebrik ederim, gözlerinizden öperim. allah başarınızı okulunuzda da daim ettirsin diyerek sözlerime başlarım;

sevgili gençler;

hepiniz 18 - 20 yaşları arasında pırıl pırıl insanlarsınız. biliniz ki türkiye'nin yaşanması en zor şehrine üniversite okumaya geleceksiniz bu yüzden yıllarını bu şehire vermiş ve burada okumuş bir insan olarak size tavsiyeler vermek boynumun borcudur.

- öncelikle okulunuza yakın bir yurt bulmaya bakın. hemen eve çıkacağım telaşı ile hareket etmeyin ilk yılınızı kesinlikle yurtta geçirin şehre alışana kadar.
- istanbul'da bulunan üniversiteler en sağlam en taşşaklı üniversitelerdir. hocalar kazıkçıdır ona göre sıkı ders çalışın.
- ilk 3 ayınızda çok geç saate kadar dışarıda kalmamaya özen gösterin. taksim henüz sizler için çok yeni ve çok büyük bir yer. adamın götünden kan alırlar.
- siyasi olaylardan ilk yılınızda uzak durun. mimlenirseniz üniversite hayatınız bitmez.
- sizi kendi cephesine çekmek isteyen türlü türlü siyasi gruplar olacak hiç birine inanmayın.
- istanbul geldiğiniz şehir kadar küçük değil tehlikeli bir şehirdir başınıza her şey gelebilir dikkatli olun.
- her gün olmasa da iki günde bir anne babanıza haber verin.
- unutmayın aileniz yanınızda olmayacak en yakınınız arkadaşlarınız olacak arkadaşlarınızı iyi seçin.
- eğer alkol alan bir insansanız lütfen küçük beyoğlunu ya da nevizadeyi tercih edin. eğer okulunuz karşıda ise (örn. marmara üniversitesi) kadıköy barlar sokağını tercih edin.
- kaldığınız yurda ve okulunuza en yakın polis karakollarının yerlerini ezberleyin.

benden bu kadar kafanıza takılan başka sorular olursa pm ile ulaşabilirsiniz. sizleri seviyorum başarılarınız daim olsun. allah yolunuzu açık etsin.