bugün

fakirlik belirten cümleler

duyulduğunda iç burkan cümlelerdir.

fakirlik mi gördük nesilce amk? interneti ve bilgisayarı olan adamın yiyecek yemeği vardır. viski yerine ice tea içmeniz sizi yoksul yapmaz. öğrencilik ve serserilikle yoksulluğu aynı kefeye koymayın.

yoksul anne çocuğuna çikilat alamaz mesela. bir yere gitmeden çocuğuna tembih etmesi gerekir, 'bak evladım öyle herşeye saldırma, ayıptır'. magnum yerine max alındığı için zırıldayan çocuğa hiç benzemez o çocuk. bakar sadece. belki bi gün harçlıklarından biriktirirse gidip en ucuzundan yiyecektir yaşı biraz daha büyüdüğünde.

fakir baba çocuğunu okutmak derdindedir. konu komşunun eski çantasını takan çocuğuna içi burularak bakar. belli etmez ama. çocuk ağlayıp spider-man li çanta isteyecek olursa 'ne sıpaydırı eşşooolusu, mis gibi çanta işte tak git okuluna' der çocuğuna. üzülür üzülür ama belli etmez. babadır o, dik durmalıdır.

gençler fakirlik öyle festivallere gitmemek, 250 bin liralık arabaya binememek, taksi varken dolmuşa binmek değildir. dolmuşa akbile verecek parası olmayıp oraya yürüyerek gitmektir.

öğrencilik başka, fakirlik başka şeydir. bunun ayrımını yapamayıp taşak geçmek düpedüz piçliktir.

bu kadar.