bugün

sözlük yazarlarının televizyona çıkma hikayeleri

istanbul'a 4 günlük bir geziye gitmiştim. malum her yeri gezelim telaşı sabahın köründe kalkıyoruz arkadaşlarla. neyse, kadıköy'e gidicez, vapura bindik. sigara içicez, çakmak yok. baktık karşıda bir adam içiyor. yanına gidelim isteyelim bir çakmak dedik. neyse istedik çakmağı, oturduk oraya da. adamla muhabbet etmeye başladık. adam anlatıyor işte, ben şu dizide oynadım, geçenfatmagül'ün suçu ne'deydim, bugün kurtlar vadisi'ne gidiyorum filan. bizim de hoşumuza gitti muhabbet soru filan soruyoruz adama. adam fatmagül'ün suçu ne'deki sahnesini filan izletti, sahnede 2 saniye ancak görünüyor. o da ayrı güzel, komik bir olaydı. işte muhabbet daha da ilerledi, sizi de götüreyim mi bugün kurtlar vadisi'nin çekimine dedi. işsizlik bizimkisi de, olur dedik. cast yönetmeniyle buluşacakmış önce, onu bekledik. adam geldi, gelin sizi de götüreyim oynamak isterseniz sizi de oynatırız küçük bir rolde dedi. biz macera olur filan diye tamam dedik. işte yarım saat kırkbeş dakika sonra çekim alanına gittik. tiplerimize bakarak gazeteci yaptılar bizi, gazeteciye benziyormuşuz. saçlarımızı fönlediler efendime söyleyim makyajlar yaptılar. ellerimize mikrofonlar, ses kayıt cihazları tutuşturdular. dizideki karakterlerden birinin hastaneden çıkışında sorular soruyoruz. bildiğiniz, silahlı çekim yaptık, kadının arabasına suikast düzenleniyordu camları filan patlattılar. baya eğlendik ama.

altı saat sürdü toplasan bir iki dakika ancak edecek sahnenin çekimi. eve altı saat süren bu çekim o dizideki bilmem ne önemli karakter yüzünden bu kadar sürdü. hayatımda böyle kötü oyunculuk görmedim. söyleyeceği bir cümle, hatun söylerken gülüyor. kafayı yedim. figüranlar, bölüm başı bilmem kaç bin lira alan oyunculardan çok daha yetenekli. ve çok daha emek harcıyor orada. yazık. eğlendik filan ama figüranlara üzülmedik değil.

bir de nasıl çıkmışım bir izleyeyim dedim diziyi, aman yarabbi. üç saat dizi lan üç saat ! ve yaklaşık iki saatinde aralıksız adam öldü ! son yirmi dakikasındaydı bizim sahnemiz, az küfretmedik ama arkadaşlarla. sonunda kendimizi de gördük tabii de değmedi yani. seslendirmeleri sonradan yapmışlar, inanılmaz komik olmuş. geriye sarıp sarıp güldük daha sonra o sahnelerimizi.