bugün

mortal kombat

atari salonlarının piri olan oyunlardan sadece birisi olan, daha ilk versiyonu ile liu kang'dır, raiden'dir, johnny cage'dir, goro'dur bilimum diğer elemanlardır derken, piyasayı parselleyen biçimi ile oynanmış, daha sonra diğer versiyonları ile, elemanlarına getirdği çeşitliliğin de vermiş, olduğu psikopatlıkla brutality, fatality gibi yeniliklere de yer vermiş efsanevi oyun..

aynı zamanda da, christopher lambert'ın, baş rolünü oynadığı, aynı adlı oyundan yola çıkılarak çekilen filmdir.

filmi bir yana, okula giderken, atari salonunun en da$$ahlı, en garizma oyunlarından birisiydi. her ne kadar bünyemce iki adamdan öteye gidilemeyip, evdeki 8 bitlik, çikolata kutusu formundaki ataride hıncını alana kadar oyun bitirilse de, oyunu bilen elemanları da izlemek ayrı bir zevkti. atari salonu'nun bir yerden sonra müdamivimi olunduğu için, bu oyunu oynayan elemanlar da bilinirdi. atari salonunda jetonsuz oyunları izleyen veletler bol sayıda olduğu için de, bu abinin ya da yaştaş kişinin pek bir popülaritesi olurdu..

- aa, baksana ''bıdı bıdı'' abi oyuna giriyo, oyunun sonunu görcess lan.. deyü bol bol konuşmaların içerisinden geçen oyunların ışığında da, oyunu oynayan eleman, oyuna konsantre ve de dünyayla ilişiğini kesmiş bir biçimde oyununa bakardı.. kimi zaman,

- abi, sen bu adamda fatality yapabilir misin ki? deyip, pek bir g.t olduğumuz zamanlar da olmuştu bu oyunun ışığında..