bugün

vatan bilgisayar

Türkiye'nin geniş ağı olan bilgisayar ve donanımları satan firmalar arasında en dandik olanı. yolunuz düşerse yolunuzu çevirin. zira indirim ayağına milleti feci bir şekilde kazıklıyorlar.

işte bu dandik kuruluşun yaptığı dolandırıcılıklar:

1)indirim bugüne özel diyerek sırf insanları "hemen alayımda indirimden olmayayım" psikolojisine sokarak bişeyler almaya meyillendiriyorlar. ama 10 sonra gidin bakın, o güne özel sandığınız indirim hala var. ta ki ellerinde kalan ürünleri satana kadar.

2)aldığınız bilgiyarı size 15-20 dk'da veriyorlar. sebebi ise işin ehli olduklarından değil, sebebi bilgisayarı çok basit bir şekilde kurup elinize veriyorlar. ama sonra bir bakıyorsunuz ki en basit "office" programı bile kurulmamış. oyun yükleyeceksiniz ama network, direct gibi olmazsa olmaz programlar bilgisayarda yüklü değil. bu yüzden oyun kuramıyorsunuz bilgisayara.

3)ve daha nice kurulmamış dosyalarda cabası. arayıp "bu dosyalar ve programlar niye kurulmamış" diye sorduğunuzda aldığınız cevaba özrü kabahatinden büyük dersiniz, "o programları kurmak çok basit, sizde yükleyebilirsiniz" diyorlar utanmadan. arkadaş aldığım bilgiyarı ben kuracaksam senin orada işin ne. kaldıki bir elektronik ürün satan mağzada ömrü hayatım boyunca ilk defa böyle birşeye rastlıyorum, o da vatan bilgisayar denilen lanet firmada.

3)bilgisayarı aldıktan sonra, size kakalayabildikleri kadar malzeme kakalamaya çalışıyorlar. yine klasik indirim bahanesiyle mause, kulaklık, flash bellek, ekran temizleyici gibi ürünleri size satmaya çalışıyorlar. bunları alıp alamak size kalmış elbet, ama bilgisayarı kurarken içerisinde olmazsa olmaz olan virüs programını bile size indirimli diyerekten satmaya çalışıyorlar. ama size satacakları virüs programının sadece 1 yıllık geçerliliği var.

4)daha alalı birkaç gün olan bilgisayarınızdan sorun üstüne sorun çıkıyo. her seferinde basit bahanelerle bişeyler düzeltmiş gibi yapıp sizi gönderiyorlar. ama bir bakıyorsunuz yeni bir sorun daha. haliyle memnun kalmayıp iade etmek istiyorsunuz. ama bu sefer binbir hevesle aldığınız ve kullanma hayrını görmediğiniz bilgisayarı servise göndermek istiyorlar. bu durumda ortalama 1 ay bilgisayarsız kalacaksınız demektir.

5)tabi servise gönderince bir kulp bulup yine ürünü size veriyorlar. üründen kurtulma şansınız yok. sizde yediğiniz kazıkla kalıyorsunuz.

bu ve bunun gibi nice sorunlar yaşayan arkadaşlarım tanıdıklarım var. o yüzden diğer firmalara yönelin derim, en azından kafanız rahat olur.