bugün

nba 2k12

başarılı pas konusunda baya sıkıntısı olan oyun. bi oyuncunun arkasına pas atmak imkansız neredeyse, ancak kendi takım arkadaşınızla aranızda çok mesafe olmayacak ve arada kimse olmayacak başarılı garanti pas sadece öyle oluyor. fast break yapamaz olduk lan. misal, savunma yaparken bloğu koydunuz ve 3e1 hücum yakaladınız, rakip oyuncu doğal olarak ortada duruyor potayı koruyor. orda en mantıklı hareket normalde de oyunda da sağdaki ya da soldaki oyunculardan birine pas vermektir o da rahatça bitirecektir pozisyonu. fakaaat, bu oyunda diğer oyunlara göre zor olan şey işte bu. orda 3e1 hücümda pas geçmiyor amk. normal hücümlarda da böyle. hiç artistlik asist yapamıyoruz lan olur mu öyle. my player'da pg oynuyorum mesela 10 dakikalık maçta 30 sayı 12 asist 8 top çalma 4 riband istatistikleri yakalıyorum seviniyorum falan, bi bakıyorum turnover 8. yuh amk! onların hepsi de pas arası oluyo.

ha şu steal konusuna değineyim. yine çok kolay olmuş. rakip takım topu oyuna sokarken çok rahat top çalabilirsiniz. şu olayı ne zaman zorlaştıracaklar bilmiyorum ama işimize geliyo diye pek ses etmemekte fayda var.

post a girmek, çıkmak, çalımlamak kolaylaşmış, rakibi itmek zorlaşmış. posttan oynamak gerçekten zevkli bu oyunda.

bir de üçlük konusunda şunu anladım, mutlaka sabit duran bir adama attırın üçlüğü girme ihtimali çok artıyo. misal oyun kurucuyla top sürüp üçlük attığınızda hele ki önü doluysa kim olsa atamıyo. ama üçlük çizgisinin dışında bekleyen sg ve sf'lere pas verirseniz, önü boşsa kaçırması zor (tabi mal değilse). oyun kurucuyla içeriye dalınca yardıma adam geliyor mutlaka boşta biri kalıyor dışarda, işte onu bulun ve üçlüğü sokun.