bugün

tıp fakültesi ögrencileri

Makine mühendislerinin akibetine birkaç yıl içerisinde uğrayacak öğrencilerdir. Her şehirde tıp fakültesi var, 200 kişilik hatta 300 kişilik sınıflarda güya "tıp" öğrenirler. Eski nesili asosyallerden oluşsa da şuanki nesili sosyal insanlara evrilecektir elbette, sonuçta önüne gelen tıpa giriyor artık. üstüne üstük bir de biyoloji, kimya gibi kolay derslerin sorularının ağırlık kazanması bu fakültelerin alımında sosyalliği daha da arttıracaktır. bununla beraber birinci sınıfların bile birçoğu mezun olunca kazanacakları paranın derdine düşmüşlerdir ki bu durum tıp etiği açısından büyük sıkıntılar yaratacak, ilerleyen zamanlarda her yerin doktor olmasından ötürü sağlık sektörü türlü türlü üç kağıtlara gebe olacaktır. bundan önce az doktor az üç kağıt ama belirli bir doktor standartı varken, gelecekte ihtiyaç fazlası doktor, eğitimsiz doktor çok üç kağıt ve standart düşümü yaşanacaktır.

neyse öğrencilere geri dönersek eğer, 1. sınıftan doktor oldum ben yeaa triplerine girmeleri çok komiktir. 1. sınıf makine mühendisi öğrencisinin yolda bozulduğunu görüdüğü arabanın kaputunu açıp bakması gibi absürtlükte hasta olunca tepene üşüşüp neyin var, ne ilacı alıyorsun vs vs diye sorarlar adamı eğlendirirler. lan oğlum siktir git saha tecrübesi olmayan adama adam mı denir?

Ayrıca ODTÜ'de de olsanız, sakarya üniversitesi veya uludağ gibi dandik bir üniversitede olsanız Mühendislik okurken tanımadığınız sınıf arkadaşınızdan bile sayfa sayfa not alabilirken, Tıpçılar pek not vermezler. işin daha komik yanı ise mühendislik bölümleri genelde ortalama üzerine ders geçirirken, tıp fakültelerinde geçme notu bellidir. yani bir yanda ortalamayı yükseltme pahasına millete not veren cefakar Makineci, diğer yanda piçlik yapıp not vermeyen tıpçı.

ha bir de senelik 700 liralık harçtan yakınırlarmış bugün bunu da gördüm. Oğlum işsiz kalacağın meslekler harici hemen hemen her üniversitenin harcı o kadardır. Hatta senin uygulama hastanen falan var, benim üniversitede devlete olduğum yükten daha fazla yük oluyorsun devlete benimle aynı harcı niye veriyorsun lan? diye sorulmasını da akıl edemezler.

neyse AKP hükümetinin herhaltı batırması gibi batırdığı sektörün doktoru olacaklardır ilerleyen yıllarda. Sikimde mi? birçoğu 1. sınıfta bile kazanacağı paranın hesabını yaptığı için sikimde değil. Ha bir de işimiz zor falan filan yeaa demesinler birgün gelsinler tersaneye çalışmanın, zor şartların ne olduğunu göstereyim onlara.

ha ek yapalım, sözlü sınavları harici sınavları testtir. Testle üniversite bitirmek demek hayatta karşınıza çıkacak sorunların 5 şıktan oluştuğuna alışmak demek olacağından, taşşak geçilesi durumdadırlar.