bugün

ben bu yazıyı neşet ertaş a yazdım

neşet ustam ,
saygıyla ellerinden öperim. üç yaşında annesiz kalmanın acısını sen bilirsin. baban kardeşlerinin nafakasını çıkarmak için ne zahmetli bir hayat yaşadı malum. baban çalarken sen de köçeklik yaptığında seni aşağılarlardı hiç oralı olmadın. abdal denilerek üçüncü sınıf insan muamelesi gördün. günlerin aç ve sefillikle geçti. istanbul'a nafakanı çıkarmaya gittiğinde de istanbul'un anaforuna kapılmadın. birlikte istanbul'a gittiğiniz gencebay'ın havasının sende binde biri yok. leyla'ya tutuldun babanın tavırlarıyla karşı karşıya kaldın yine en küçük bir isyanın yok. aşk acısı ile sen yandıkça türkü yaktın, bizler senin çektiğin eziyetleri rakı içerek kendimize keyf olarak aldık. almanya'ya götürüp seni dolandırdılar. yetmedi dönüşte ilkokul diploman olmadığı için ehliyetsiz araba kullanmaktan hapislere düştün. orada sana sahiplenen olmadı. bir tek yaşar kemal sana selam gönderdi ve sana" bozkırın tezenesi" sıfatını taktı. tekrar almanya'daki yaşamında parmaklarına inen felçle mücadele ettin. tek geçimin parmaklarındı çünkü.
bine yakın bestelerinden fakir fukara edebiyatı yapan epey sanatçı ekmek yedi,sana beş kuruş telif hakkı ödemediler. hatta bazıları senin eserlerine sahip bile çıktı.ustam bu şartlarda bile üç çocuğuna tahsil yaptırdın ,kimselere muhtaç etmedin.
konserlerinde ceketini çıkarmak bile ayıptı sana göre. bir genç sanatçı artığı " neşet
ertaş'ı ben tanıttım dedi " güldün geçtin.
üç yaşındaki halin ne ise şimdi de başbakan yanında ,cumhurbaşkanı sofrasında aynı mahcubiyetteki insansın. hayatta gönül yıkmadın ,can incitmedin. hiç siyasi akımların peşinde gidip kendini satmadın.
ustam, seni tanımayan ya da türkü de neymiş diyen çocukları da affet. onların torunları seni edebiyat derslerinde bir karacaoğlan gibi okurken dedelerine seni tanımadıkları için zaten sitem edecekler.
ustam; mızrap vuran , perde gezen ellerinden öperim. şükürler olsun allahıma ki; seni tanıma ,seni dinleme fırsatını verdi. sen de bizlere insanlık,tevazu ve sabrın ne olduğunu öğrettin. allah sana sağlıklı uzun ömür versin. tekrar ellerinden öperim ustam.