farmville

asıl kimliğimi kazandığım oyun, diğer önemsiz kimliğim ise bir hastane personeli. sabah sekizde turnikeden kartımı okutarak işyerime girerim, öğle yemeğinde hastanede yarım tabak semizotuna 1.5 lira öderim, akşamları ayakkabılarımı çıkartıp terlikle evimin yolunu tutarım.

her neyse, bir de asıl kimliğim var: farmville de çiftçiyim. diğer kimliğimden fırsat buldukça tarlada dolanıyorum, ekiyorum, biçiyorum, topluyorum, sağıyorum, tüy yoluyorum...

ilk başlarda birkaç parça patlıcan, buğday filan ekiyordum, şimdilerde büyüttüm işleri, envai çeşit sebze, meyve ağaçları, hayvan var artık, bazen tarlada kayboluyorum bile, kuzey yıldızına bakarak yolumu buluyorum.

hastanede hasadı düşünüyorum genellikle. enginarlar oldu mu? kabaklar çürüdü mü, yumurtaları topladım mıydı?
hayallerim de var, mesela çiftliğe köstebekler dadansın istiyorum, onlarla mücadele etmek istiyorum, at arabası istiyorum, traktör istiyorum. bunlar için çok çalışmam lazım, kendi tarlamda çalıştığım yetmiyormuş gibi komşu tarlalara da yardıma gidiyorum, öyle avare şekilde koşar gibi değil ama, karşılığında üç-beş kuruş para alıyorum. damlaya damlaya göl oluyor gerçekten de , bi ton para sayıp daha bu sabah gölet yaptırdım çiftliğe.

bir de farmville ileri gelenlerinden bir ricam var, yalınayak ve don atletle çalışabilsek keşke... kot pantolon ve gömlek giymek zorunda kalmasak güneşin altına.