bugün

5 harfliler

Gözle görünmeyen veya varlıklarından emin olunmayan şeylerden korkan insanlar var. Oysa insanı endişelendiren, üzen ve korkutan yine insan ağzından çıkan şeyler. 3 harfliler yerine 5 harfliler diyorum ben onlara.

"Keşke!" vardır mesela, siker atar adamı. Üstüne yüzlerce aforizma dizebilirsiniz. insanı yer bitirir 5 harflilerin bu türü, pişmanlık denen gözle görünmeyen varlığın konsantre edilmiş, fakat tadı aynı olan halidir "keşke". 10 ayrılık gücünde üzer adamı/kadını. Ve tıpkı repeat'e alınan ve bir zaman sonra duyulmayan bir şarkı gibi, ara ara kendini hissettirir.

"Acaba?" vardır bir de. Kuşku. Paranoya. Beyninizin kıvrımlarına saklanan, herkeste olan ve bazılarında daha fazla olan paranoya. ilerlemesine izin vermemek gerekir bu 5 harflinin, ama elden ne gelir ki amına koyim? En olmaz ihtimallere bile olabilite yükleme gücü vardır bu 5 harflinin. Sanrılarınız gerçeğe dönüşür.

Bu bir korku hikayesi veya writing essay'i değil ama en kötüsünü sonra sakladım. "Neden?" Bu 5 harfli bazen ölümüne cevap bekler, bazen beklediği cevap apaçık ortadayken bile görünmez, bazen cevabı vardır; fakat acı verdiği için kabul edilmez. "Yukarıya tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal, sağa tükürsem kıl, sola tükürsem yün" diye atasözü üreten bir şempanzenin durumunu açıklar "Neden". (Evrime taş atma, üstüne sıçrar)

Siz hangi 5 harflilerle birlikte yaşıyorsunuz? Hangileriyle sevişiyorsunuz geceleri, farkında olmadan? Hangisinden Hüzün adını koyduğunuz bir 5 harfli çocuğunuz var? Yoksa, siz de o çocuğu bir piç olarak görmeyi mi seçiyorsunuz?