bugün

turkcell superonline

turk telekom satışı ihalesinde başarılı olamayan mehmet emin karamehmetin ''madem ben bu işe para ayırdım, kendi alt yapımı kendim kurarım'' düşüncesiyle başlattığı, ilk önce quiknet daha sonra superonline fiber internet alt yapısı geliştikçe ve güven sağladıkça, gsm sektöründe önemli bir yere sahip olan turkcell' in referans olmasıyla turkcell superonline olan internet servis sağlayıcı.

tamamen kendi alt yapısına sahip olan şirket, fiber optik kablolarını da kendi döşemekte, ilk etap da kalabalık blokları olan site bazında çalışmalar yapan şirket, şimdiler de mahalle aralarına girmeye çalışıyor. tabi gerekli kazı izinlerini alabilirse. siteler de kullanılan sistem canlı sistem diye tabir edeceğimiz swicht ve routerlar kullanılıyor. ama site bazında olmayan bir mahalleye verilecek hizmette ise ölü sistem kullanılacak. fiber yapısı gereği cam alaşımlı bir kablodan oluşuyor. yani siz gerçekten de interneti ışık şeklinde alıyorsunuz. tabi şu sıralar fiber ethernet kartları pek yaygın olmasa da var. yani yakın bir gelecekte cat 5 kablo kullanılması kalkar gibi geliyor.

internet servis sağlayacıları ne kadar çok olursa rekabet o kadar çok artar. bu da son kullanıcı olan bizleri memnun eder. servis sağlayıcı dediysek de öyle turk telekomun alt yapısını kiralayan servis sağlayıcısı demedik. turkcell superonline gibi, metrotel gibi, kablo tv gibi...