bugün

tayfur havutçu

beşiktaş'ın bu sezonki yeni teknik direktörü.

kendisine desteğim tam, çok fazla bir beklentim olmasa bile. benim anlamadığım neden bu kadar yerin dibine sokulduğu. bu adam gerçek beşiktaşlı, ve elinden geleni yapacağından da eminim. şu ana kadar çok da göze batan bir yanlışını görmedim. hatta bana kalırsa yıkıntı halindeki takımı çok güzel çevirdi ve idare etti. neden bu nefret? kedinize kışt mı dedi bu adam? borç para mı istedi "hocu valla haftaya verecem bak" diye? genç hocalara şans vermeden başarılı yeni hocalar nasıl doğacak? al işte, gördük kariyerli adamlarla olmayacağını. olay türk futbolunda. bize bizim ligde oynanan topu tanıyan bir adam lazımdı bana kalırsa. lafını dinlemezler diyorlar, zaten o mantaliyle gelen adam hiçbir türlü iş yapmaz bizim ligde, kariyeri ne kadar parlak olursa olsun, egosu kendini esir almış oyuncular türkiye liginde iş yap-maz. ayrıca şu an oynanan beşiktaş - eskişehirspor maçında gençleri deniyor. çok doğru bir hareket, hatta yabancıları daha az oynatıp daha fazla genci bile oynatabilirdi. belki de mağlubiyet alıp eleştirilmek istemediği için böyle bir hamle yaptı. fakat bu bile benim için bir umut ışığıdır.

çok beklentim olmamasının nedeni ise tecrübesiz olması. ama bir kez de sabretmeyi deneyelim be. bir kez de göndermeyelim, biraz pişsin, bakalım işi kıvıracak mı. gerçi dediğim gibi, türkiye liginde bu işler zor, oynanan futbol dışarıya göre çok farklı. takım yönetimlerinin amacı da.

neyse bakalım, neler olacak hep birlikte göreceğiz. iyi şanslar tayfur hoca, işin gerçekten zor, umarım başarılı olursun.